Öztrak'ta orta refüjler kaldırıldı

19 Haziran'da uygulamaya koyulan tek yön kararı ile birlikte yol ve güzergahların değişmesinin ardından siyasi çevrelerce polemik konusu olan orta refüjlerin kaldırılmasına başlanıldı. Öztrak Caddesi'nin bi

Çerkezköy 31.07.2017 00:09:00 0
Öztrak

TEK YÖN SANCILI BAŞLAMIŞTI

 

Tek yön uygulamasına sancılı bir şekilde başlayan Çerkezköy'de ağaçların kaldırılması uzun süredir ilçe gündeminde yer alıyor. Belediye Başkanı Akay ile AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge arasındaki ağaç polemiğine diğer siyasi çevrelerde de dahil olurken, proje gereği Öztrak Caddesi'nde Köşem kavşağına kadar olan kısımdaki ağaçlar kaldırıldı. Cadde boyunca Altı yol kavşağından 200 metre ilerisine kadar olan alanda ağaçların söküldüğü orta refüj kaldırılarak yol genişletildi.

 

ORTA REFÜJ KALKTI YOL GENİŞLEDİ

 

Dün orta refüjlerin kaldırılmasına devam edilirken, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri aynı zamanda orta refüjün kaldırıldığı yolu asfalt ile kullanılabilir hale getiriyor. Genişleyen yolda sürücüler rahat bir şekilde caddede ulaşım sağlayabilirken, yol çalışmalarının olduğu alanda iş makinelerinden dolayı zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

 

AĞAÇLAR TEKRAR TUTMAYABİLİR

 

Proje dahilinde sökülen ağaçlar mezbahaya götürülerek burada gerekli ilaçlama ve aşı işlemlerinin ardından tekrar belirlenen noktalara dikilecek. Uzmanlara göre tekrar dikilen ağaçların can bulma ihtimali pek düşük olurken, çoğu vatandaş ise orta refüj uğruna ağaçların yerlerinden kaldırılmasına ise sosyal medyadan tepki göstermişti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10