''Türk-İş Ülke çıkarlarını her şeyin üstünde tutan işçi örgütüdür''

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk-İş'in 65. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 1.08.2017 21:27:00 0

Koçak yaptığı açıklamada, Türk-İş’in zor koşullar altında bir avuç işçi emekçisi tarafından kurularak hayata geçirildiğini ve günümüzde kuruluşun en büyük işçi hareketin en üst örgütü olduğunu belirtti. Koçak ayrıca, ülke sorunlarını ve çıkarlarını her şeyin üstünde tutan bir işçi örgütü olduğunu da söyledi.

 

TÜRK-İŞ TABANDAN GELEN İŞÇİ HAREKETİNİN EN ÜST ÖRGÜTÜDÜR

 

Başkan Murat Koçak yaptığı basın açıklamasın da şöyle konuştu; “Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 65’inci kuruluş yıldönümüne ulaşmanın onurunu yaşamaktadır. Konfederasyonumuz, 31 Temmuz 1952 tarihinde bir araya gelen 10 federasyon ve işçi sendikaları birliği tarafından kurulmuştur. Tabandan gelen işçi hareketinin en üst örgütüdür. TÜRK-İŞ, 65 yıl önce o günlerin zor koşulları içinde bir avuç işçi liderinin inançlı önderliğinde kurulmuş, işçi ve emek kavramlarının öğrenilmesinde ve toplum tarafından özümsenmesinde büyük bir rol oynamıştır.

 

Konfederasyonumuz, kurulduğu günden bu yana işçilerin hak ve çıkarlarının korunması ve geliştirilmesi için çalışmış, ülkemizin özgür, demokratik bir refah devleti olmasını arzulamıştır”

 

‘’ÜLKE ÇIKARLARINI HERŞEYİN ÜSTÜNDE TUTAN İŞÇİ ÖRGÜTÜDÜR’’

 

Koçak şöyle devam etti, “Türk-İş her şeyden önce, sağlıklı bir demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla ülkemizde egemen olmasının mücadelesini veren bir kuruluş olmuştur. Ülke sorunlarını ve çıkarlarını her şeyin üstünde tutan bir işçi örgütüdür. Dünyada yaşanılan bütün olumsuzluklar diyalog noksanlığının, uzlaşmacı bir kültürle sorunlara çözüm aranmayışının sonucudur. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyıl karşılıklı anlayışın, diyalogun, iyi niyet ve samimiyetle olaylara taraf olmanın yüzyılı olmalıdır. Ekmek, Barış ve Özgürlük mücadelesinde 65 yıllık onurlu bir geçmişi bulunan Türk-İş, bundan böyle de aynı amaç ve ilkeler doğrultusunda mücadelesini sürdürecektir. Türk-İş’in kurucusu olan işçi hareketinin öncülerine, bu mücadeleye emek vermiş işçi liderleri ve temsilcilerinden ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Türk-İş’i var eden ve bunun için çaba gösteren tüm emekçilere teşekkürü borç biliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Konfederasyonumuzun 65’inci kuruluş yıldönümünün başta Türk-İş topluluğu olmak üzere tüm çalışanlara ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10