Ordu: Ambardere'de kesilen ağaçlara neden tepki göstermedin?

Kısa bir süre önce yürürlüğe giren tek yön uygulaması ile birlikte orta refüjlerde bulunan ağaçların kaldırılmasına ilişkin yaşanan polemiğe, Çerkezköy siyasetinin tanınan simalarından

Çerkezköy 1.08.2017 21:28:00 0
Ordu: Ambardere

“ESKİ BAŞKANLAR SEBEP OLMUŞTUR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’de trafiğin rahatlaması için Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddesinde düzenlemeler yaptığını kaydeden Mustafa Ordu, “Bu çalışma esnasında yıkmadan yenisini yapmadan hiçbir şey yapılmaz. Ondan dolayı da bazı yıkımlar, ağaçların sökülmesi, kaldırım yıkımları trafiği rahatlatılması için yapılıyor. 1990 yılında Eski Belediye Başkanı Hikmet Uğraş’ın imarda yaptığı değişikliler, 1994-1999 yılları arasındaki Remzi Garip döneminde iki kat verilmesi Çerkezköy’ün trafiğini yüzde 30 yükseltmiştir. Mehmet Uz ise Belediye Başkanlığı döneminde bazı tedbirler almış ama maalesef iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Ali Ertem ise tekrar bunları iptal ederek eski düzene dönerek trafiğin yoğunlaşmasına sebep olmuştur” dedi.

 

“SİSTEM GÜZEL İŞLERSE SORUN KALMAZ”

 

Trafiğin çözülmesi için ulaşımında olması gerektiğini kaydeden Ordu;“Ulaşımın olmadığı yerde ise hayat durur. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bazı çalışmalarını görüyoruz. Sistem kavşak oturumunu iyi yaparsa trafik sorunu 15-20 yıl ana caddelerde olmayacaktır” diye konuştu.

 

“AMBARDEREKİ AĞAÇ KATLİAMINA NEDEN SESSİZ KALDINIZ”

 

Geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında tek yönü ve sökülen ağaçları eleştiren Abdullah Öge’nin açıklamalarına değinen Ordu;“Burada İlçe Başkanları kamuoyunun en zayıf noktası olan yeşile ve ağaçlara kendileri de barutun üzerine ateşle gittiklerini söyleyebilirim. Kendisi üç yıldır İlçe Başkanlığı yapıyor. Ambardere yapılması planlanan termik santral için kesilen ağaçlara neden tepki göstermedin? Çerkezköy’de 200 ağaç sökülürken, senin termik santralinde 60 bin ağaç kesiliyor. Bu çalışmalarda çevre talan olacak, insan da yok olacaktır. Lay lay lom ile siyaset olmaz. Bunu düşünmen gerekiyor. Eğer bunu düşünseydiniz önce kalkıp Ambardere’deki termik santrali durdururdunuz. Eline birileri tarafından verilen kağıt ile açıklama yapıyorsun. Çerkezköy’de tırnak boşluğunu dolduracak herhangi bir hizmet getirmeniz. Çözüm olarak trafik akışı bu sistemle olmaz deseydiniz bende bir nevi olarak araştırma yapıp katılırdım. Ağaçlardan bahsediyorsunuz ama ben bunda büyük bir yanılgı olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

“PİRİNÇLERİ BERTARAF EDİN”

 

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge’nin koltuğunu hak etmediğini kaydeden Ordu;“15 Temmuz’da FETÖ’cüleri kamufle ettiniz, 15 Temmuz kutlamaların da aynı zihniyeti devam ettirdiniz. Çizmeyi aştınız. Sayın Cumhurbaşkanı sizlere bu kişileri deşifre edin, makamlara şikayet edin dediği halde sizler bunları montunuzun ve ceketinizin altına koydunuz. Millete bunları gösteriyorsunuz. İçinizde pirince benzeyen taşlar var. Bunları size bertaraf edin dedim. Maalesef sizler bu taşları bertaraf edemediniz. Bu trafik akışı Çerkezköy’e çözüm getirecektir. Şam şeytanı İlçe Başkanları topluma her zaman zarar verir. Pirince benzeyen beyaz taşları ise teşkilat ve toplumdan ayırsınlar. Yakında ilçe teşkilatının kongresi var. Aksi takdirde bu pirinçlerle kendi dişlerini kırarlar. Kendisi de nereye gideceğini şaşırır” açıklamasında bulundu.

 

“ON KİLOMETRE YOLU YAPAMADINIZ”

 

Ak Parti İlçe Teşkilatının sadece muhalefet değil çözüm de üretmesi gerekiyor. Genelde hizmetleri Genel Merkez’den alması gerekiyor. Dört yıllık üniversite gelsin, eski hastaneye tahsis edilsin dedim. Sizler ne yaptınız? Hastaneyi apar topar yıktınız. Üç ay önce yapılan hastane yağan yağmur nedeniyle zarar görmüştür. Bırakın hastanede hasta bakımına personelinize bile yemeği dışarıdan yedirdiniz. İlçe Başkanının görevi budur. Saray yolu 10 kilometredir. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 600 kilometre yol yaparken, sizin eski Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayınız ve AK Parti Tekirdağ Milletvekiliniz Mustafa Yel ise 10 kilometre yol yapamadı” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10