Candaş, son YAŞ'ta Tuğgeneral oldu

Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura toplantısı dün Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi.

Çerkezköy 2.08.2017 21:48:00 0
Candaş, son YAŞ

Dört saat süren toplantıda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında değişiklik yaşanırken, 2016 yılında resmi gazetenin mükerrer sayısında yayınlanan kararla KKTC Güvenlik Komutanlığı’na atanan Yılmaz Yıldırım’ın yerine Çerkezköy Tugay Komutanlığı’na atanan Tankçı Albay Engin Candaş açıklanan listede Kara Kuvvetleri Komutanlığı General terfi listesinde yer aldı. Açıklanan YAŞ kararları sonrasında 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tankçı Albay Engin Candaş, bir üst rütbe olan Tuğgeneralliğe terfi etti.

 

30 AĞUSTOS’TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

 

Yüksek Askeri Şura'dan yapılan açıklamada “30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere; 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etmiştir. 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır” denildi. Açıklamada “02 Ağustos 2017 tarihinde icra edilen Yüksek Askeri Şura toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general/amiral ve albaylardan; bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş haddinden emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek karara bağlanmıştır.

 

30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere; 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etmiştir. 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır. Bir üst rütbeye terfi eden ve görev süreleri uzatılan general/amiral ve albayların, yeni rütbe ve görevlerinin Aziz Milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluklar dileriz” ifadeleri yer aldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10