40 aylık çalışmalarını 5 saatte özetledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak dün Çerkezköy'e gelerek, Büyükşehir Belediyesi  ve Çerkezköy Belediyesi sorumluluğunda yürütülen çalışmaları, Çerkezkö

Tekirdağ 3.08.2017 22:22:00 0
40 aylık çalışmalarını 5 saatte özetledi

Kalabalık bir basın mensubu grubunun takip ettiği gezide 40 aylık görev süresinde yaptığı çalışmaları 5 saatte özetleyen Başkan Akay “  Çerkezköy halkına en iyi hizmeti yapma gayesindeyiz” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR BUÇUK KATRİLYONLUK YATIRIM GERÇEKLEŞTİ

 

Dün saat 15.00’de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP’li Belediye Meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve birim müdürleri Belediye meydanından otobüse binerek çalışmaları incelemek üzere Çerkezköy ilçe merkezi ve mahallelerini gezdiler ve yerinde incelemede bulundular. Çerkezköy’de incelemelerde bulunan Albayrak, toplam yatırım bedeline ilişkin sorulan soruya, toplam yatırım bedelimiz 2 buçuk senede 1 katrilyonu buldu şeklinde cevap verirken, kalan başkanlık döneminde yatırımların devam edeceği bilgisini verdi. Albayrak; ‘’Toplam yatırım bedeli yaklaşık 2 buçuk senede 1 katrilyonu buldu. Çerkezköy’de bu yatırımlardan gereken payını alacak. Benim en büyük idealim Çerkezköy’de çok ciddi bir sorun olan içme suyu hatları. İnşallah ikinci dönemimizde de buranın içme suyu hattını yenileyeceğiz’’ açıklamasında bulundu. 69 yaşında olmasına rağmen enerjik tavırlarıyla dikkat çeken Başkan Albayrak enerjisini halktan aldığını ifade etti. Albayrak; ‘’69 yaşındayım ve bu enerjimi halktan alıyorum. Enerjiyi çalışmakta buluyorum. Sosyal demokrat olmak, halktan yana olmak, insanı oldukça genç hissettiriyor şeklinde konuştu.

 

2016’NIN İKİNCİ YARISINDAN İTİBAREN ÇERKEZKÖY GEREKLİ YATIRIMLARI ALDI

 

Son dönemlerde yaşanan şiddetli yağışla birlikte oluşan sel sularından Tekirdağ’ın, yüksek yağışlara rağmen, çok az bir zararla çıktığını belirten Albayrak, aynı şekilde de Çerkezköy’de yapılan yatırımlarla birlikte büyük çapta oluşabilecek zararların önüne geçildiğini söyledi. Albayrak; ‘’Çerkezköy 2016’nın ikinci yarısından itibaren gerekli yatırımları aldı. Ben olaya hiçbir zaman parti meselesi olarak bakmadım. Bakılmasını da yanlış buluyorum. Önemli olan hizmet meselesi. Eğer gereken hizmet verilirse A Partisi, B Partisi olmuş önemli değil. Çerkezköy’de de Büyükşehir’den gerekli yatırımları alarak, büyük sel taşkınlarına karşı gerekli altyapıya kavuşacak. Yakın zamanda yaşanan şiddetli yağış ve ardından sel baskınlarına karşılık, önceden 35 kg su ile sel götüren Çerkezköy’de, metrekareye 70 kilogram yağış düşmesine rağmen herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadı’’ dedi.

 

AKAY:15 EYLÜL’DE DÜĞÜN SALONUMUZU VATANDAŞIN KULLANIMINA AÇACAĞIZ

 

İlk ziyaretini Veliköy’e gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Veliköy Düğün Salonu’nu gezerek incelemelerde bulundu. Konu hakkında detaylı bilgilendirmede bulunan Vahap Akay, ‘’Veliköy Düğün salonu yaklaşık 2 milyon 200 bin TL’ye mal oldu. Seçim zamanlarında, vatandaşların talepleri doğrultusunda yapılması planlanan bir projeydi. Düğün salonumuzda 4 tane eğitim odası, tuvaletler, gelin odası, kantin, idari ofis bulunurken, yaklaşık 500 kişilik seyirci kapasiteli olarak tasarlandı. Düğün salonu geçişleri araya konulan rampalarla sağlanacak. 15 Eylül gibi vatandaşın kullanımına açılacak’’ açıklamasında bulundu.

 

FİYATLAR HENÜZ BELİRLENMEDİ

 

Veliköy’e yapılan düğün salonunun fiyatlarına ilişkin bir soruya Vahap Akay, ‘fiyatlar henüz belirlenmedi’ cevabını verdi. Akay, ‘’Meclis toplandığında o konuyla ilgili istişaremizi yapıp fiyatı belirleyeceğiz’’ açıklamasında bulundu

 

‘’KAFETERYAYI KAPATIP PARKA ÇEVİRDİK’’

 

Veliköy Mahallesi gezsisinde Albayrak’a bilgiler veren Akay, Veliköy Mahallesi’nde vatandaşların oturup keyifli zaman geçirebilecekleri bir park yaptıkları bilgisini verdi. Akay; Hürriyet Caddesi’nde merkezde bir kafeterya vardı. Burada bulunan vatandaşlar sürekli olarak bizlere taleplerini iletiyorlardı. Oturup keyifli zaman geçirebilecekleri bir park istiyorlardı. Biz buradaki kafeteryayı yıktık. Ve parka çevirdik. Artık vatandaşlarımız huzurlu zaman geçirebilecekleri bir alana kavuştular. Buranın bize yaklaşık maliyeti 200-250 bin TL’yi buldu.

 

PROJELERDEN BAHSETTİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, incelemeler sırasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına yapılması planlanan projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Albayrak; ‘’Kent Park 1 ve Kent Park 2 projemiz var. Birinci etabını Şubat 2018’de açacağız. İkincisini ise, Temmuz ayında vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Trakya’nın en büyük Park’ı olacak. Artık Çerkezköy’de büyüklerin de bir parkı olacak’’ dedi.

 

‘’TESKİ KENDİ BARAJINI YAPACAK HALE GELECEKTİR’’

 

TESKİ’nin projelerinden de kısaca bahseden Albayrak, TESKİ’nin yaptığı çalışmalardan vatandaşların ve kendisinin memnun olduğunu belirtirken, TESKİ’nin ilerleyen zamanlarda, yapacağı çalışmalarla birlikte, kendi barajını yapacak hale geleceğini ifade etti. Albayrak; ‘’TESKİ Türkiye’deki 30 Büyükşehir’in Su Kanalizasyon Müdürlükleri arasında en iyi kurum durumunda. TESKİ’nin çalışmalarından vatandaş kadar ben de memnunum. Yakın zamanda bu büyümeyle birlikte TESKİ’nin kendi barajını yapacak bir kurum haline geleceğine inanıyorum” dedi.

 

“55-60 MİLYON TL”

 

Veliköy incelemesinden sonra Derin Deşarj projesinin yapıldığı alanda inceleme gerçekleştiren Albayrak, çalışmaların tamamlanması ile birlikte Çerkezköy’de temiz su akacağını söyledi. Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; ‘’Temizlenmiş su verilecek Çerkezköy’e. Çerkezköy’deki arıtma işleri, Devlet Su İşleri tarafından ihale edildi. Parası TESKİ tarafından ödeniyor. Veliköy’de, Kızılpınar’da bütün atıklar toplanıyor. Kollektör hattından arıtılarak deşarj oluyor. Bu proje bittikten sonra Çerkezköy nefes alacak. Sadece kolektör inşaatı için Büyükşehir’e bedeli 55-60 Milyon TL oldu’’ şeklinde konuştu.

 

TESKİ’NİN ÇALIŞMALARINI TAMAMLADIĞI SOKAKLAR ASFALTLANIYOR

 

Kızılpınar Mahallesi’nde TESKİ tarafından altyapısı tamamlanan sokaklarda asfaltlama çalışmalarının başladığını belirten Akay, Kızılpınar’ın çalışmaların tamamlanmasından sonra çok güzel bir mahalle olacağını söyledi Akay; ‘’TESKİ çalışmalarını yüzde 70 oranında tamamladı. Teslim edilen caddelerin tamamında, Büyükşehir belediyesi yol çalışmalarını tamamladı. Ana arterleri tamamladıktan sonra, Kızılpınar’ımız çok güzel bir mahalle olacak’’ şeklinde konuştu.

 

‘’ELEKTRİK DİREĞİ YOLDA DURUYOR TREDAŞ UYUYOR’’

 

TESKİ’nin teslim ettiği alanlarda çalışmaların başladığını belirten Akay; ‘’TESKİ 8 sokak teslim etti. TESKİ’nin teslim ettiği sokaklarda çalışmalarımız başladı. 14 Sokakta da yakın zamanda çalışmalarımız başlayacak. Kızılpınar çamurdan kurtulacak. Kışın nefes alacak. Kızılpınar’a Büyükşehir Belediyesi ciddi bir yatırım yaptı. Dekoratif aydınlatma yaptı. TREDAŞ’a bir buçuk yıldır söylüyoruz. Hala gerekli çalışmaları yapmadılar. Elektrik direği yolda duruyor, TREDAŞ uyuyor. Bu güzelliğe bu görüntüyü yakıştırıyorlarsa ben onlara bir şey demiyorum. Basın toplantısında yine aynısını ifade ettik. Ama hala bir geri dönüş yapmadılar’’ şeklinde konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN DEĞERİ ARTACAKTIR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, meclis üyeleri ve müdürler Kızılpınar Kültür Merkezine geçerek el ele butik mağazasını, bilgisayar odasını, kütüphaneyi, mahalle evini gezdikten sonra kursiyerler ile sohbet ettiler. Heyet daha sonra ise Gümrük Müdürlüğünün yanında yapımı devam eden Kültür Merkezi inşaatını gezdi. Kültür Merkezini çok beğenen Başkan Albayrak, Kültür merkezinin bittiği zaman Çerkezköy’ün yüz akı olacağını kaydetti. Kültür Merkezinin 27 milyona yakın maliyetinin olduğunu kaydeden Başkan Akay “ Kültür Merkezimizin 12 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunuyor. Kültür merkezimizde 735 kişilik konferans salonu olacak. Ayrıca Kültür Merkezimiz bölgenin en büyük merkezlerinden birisi olacak” diye konuştu.

 

“CİDDİ BİR YATIRIM OLARAK GÖRÜYORUZ”

 

Albayrak ve beraberindekiler daha sonra ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy Cumhuriyet Mahallesinde yapılacak olan Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun çalışmalarını inceledi.  Başkan Akay” Çerkezköy Belediyesi olarak açtığımız yaz okullarında bine yakın çocuğumuz yüzme kursuna başvurdu. Yoğun bir talep alıyoruz. Çocuklarımıza hem yüzme öğretiyoruz hemde gelişimlerine katkı sağlıyoruz” dedi. Albayrak ise buradaki incelemenin ardından heyetten ayrıldı. Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay ve meclis üyelerinin Cumhuriyet Mahallesi, İstasyon Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Bağlık Mahallesi, Fatih Mahallesi, Fevzipaşa Mahallesi ve Yıldırım Beyazıt Mahallesindeki incelemelerini ise yarınki gazetemizden takip edebilirsinz.

 

Haber / Faik Onur KAYA - Şaban KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10