Dernekler halı sahada uyuşturucuya hayır diyecekler

Çerkezköy Yozgatlılar Derneği 10-20 Ağustos tarihleri arasında 'Uyuşturucuya Hayır, Spora evet' adı altında futbol turnuvası düzenleyecek.

Çerkezköy 6.08.2017 18:54:00 0
Dernekler halı sahada uyuşturucuya hayır diyecekler

“12 TAKIM KATILACAK”

 

Turnuvanın Çerkezköy ve Kapaklı’da faaliyet gösteren il dernekleri arasında düzenleneceğini kaydeden Çerkezköy Yozgatlılar Derneği Başkanı Osman Karadavut “ Turnuva 12 il derneği katılım sağlıyor. Turnuva Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksi Halı sahasında gerçekleştirilecek” diye konuştu.

 

“BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Turnuvanın amacından bahseden Çerkezköy Yozgatlılar Derneği Başkanı Osman Karadavut “ Uyuşturucu belası her geçen gün yetişkininden, gencine, şimdi ise çocuk yaşa düşmesinden dolayı Çerkezköy’de faaliyet gösteren İl dernekleriyle birlikte farkındalık yaratmak istedik. Tüm takımların ve protokolün katıldığı programda turnuva öncesi belediye meydanından spor kompleksine kadar yürüyüş planlıyoruz. 17.00’de kortej eşliğinde başlayacak yürüyüşe bütün Çerkezköy halkını davet ediyoruz. Sadece bizlerin değil Çerkezköy’de yaşayan hemşerilerimizin de dur diyeceği uyuşturucu belasına birlikte mücadele edeceğiz. Gençlerimiz boş vakitlerini kahvehanelerde, oyun salonlarında değil de hangi spor dalı olursa olsun onlarla uğraşmasını ve damarlarındaki asıl kanı uyuşturucu ile kirletmesini istemiyoruz. Uyuşturucuya karşı kim nerde nasıl mücadele ediyorsa, Çerkezköy’de faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarının da yanında olacağız” diye konuştu.

 

“BİR YABANCI OYUNCU OYNATABİLECEK”

 

Karadavut”  Turnuvaya Çerkezköy Edirneliler Derneği, Çerkezköy Samsunlular Derneği, Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği, Çerkezköy Kuzey Kafkas Derneği, Çerkezköy Erzurumlular Derneği, Çerkezköy Yozgatlılar Derneği, Kapaklı Samsun Havzalılar Derneği, Karaağaç Elmalılar Derneği, Uzunhacı Gençler, Kızılpınar Erzurumlular Derneği, Çerkezköy Sivaslılar Derneği katılacak. Turnuvada her takım on kişilik esame listesi verecek. Takımlar turnuva boyunca bir misafir oyuncu oynatma hakkı olacak. Turnuva esnasında her dernek başkanı turnuvadaki futbolculardan sorumlu olacak. Turnuva puan usulü ile oynanacak. Çift devre usulü oynanacak karşılaşmalar sonunda en çok puan toplayan takım şampiyon olacak. Turnuvada dereceye giren takımlara madalya ve kupa verilirken, şampiyon takımın bir oyuncusuna turnuvanın sponsorları tarafından ehliyet verilecek.  Bu hafta içinde Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram düzenleyeceği kahvaltı programında dernek başkanlarının tümü ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunacak” açıklamasında bulundu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kazananın Çerkezköy olacağını kaydeden Karadavut “ Çerkezköy ve Kapaklı’daki 32 il derneğine, 22 ilçe derneğine olmak üzere toplam 54 derneğe tek tek davetiye gönderdik. Bize 11 derneğimiz geri dönüş yaptı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak’a, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan’a da desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz, kendileri turnuvada her türlü tedbiri alacaklarını kaydettiler” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10