Kanunla Bakanlığa verilen görev tarikat vakıflarına devrediliyor

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Tekirdağ 6.08.2017 19:02:00 0
Kanunla Bakanlığa verilen görev tarikat vakıflarına devrediliyor

2013 yılında Muradiye Kültür Vakfı ile Bakanlık arasında 10 yıl süreli bir protokol imzalandığını hatırlatan Yüceer, Bakan Kaya’ya “Bir tarikatla iltisaklı olduğu bilinen bir vakıfla böyle bir protokolün imzalanma nedeni nedir? Söz konusu Vakıf’la Bakanlığınız tarafından hangi tarihlerde kaç protokol imzalanmıştır?” sorusunu yöneltti.

 

BAKANLIK MASRAFLARI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜ

 

Protokolün 2’inci maddesi uyarınca Bakanlığın bakıcı ve personel masrafları, kira, elektrik, su gibi masrafları ödemekle mükellef olduğunu belirten Yüceer, geçen süre içinde Muradiye Vakfı’na ödenen meblağı sordu.

 

BAKANLIĞINIZCA YAPILAN BİR DENETİM SÖZ KONUSU MUDUR?

 

2013 yılından bu yana Muradiye Vakfının açtığı çocuk evlerinde kaç denetim yapıldığını soran Yüceer, Vakfa ait çocuk evlerinde kalan çocuklara verilen eğitimin içeriği konusunda Bakanlığınızca yapılan bir denetim söz konusu mudur Sorusunu Bakan Kaya’ya yöneltti.

 

GÖREVLER TARİKATLARA DEVREDİLİYOR

 

Önergesinde 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve 633 Sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede yazılı olan görevlerin tarikatlara devredildiğini ifade eden Yüceer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya bunun bir Bakanlık politikası olarak görülüp görülmediğini sordu.

 

KAÇ VAKIFLA KAÇ PROTOKOL İMZALANDI

 

Yüceer, Korunmaya muhtaç çocukların barınmaları için şimdiye kadar hangi illerde, hangi vakıf ve derneklerle kaç protokol imzalandığını, bu vakıf ve derneklerin açtığı yurtlarda kaç çocuğun barındırıldığını sordu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10