Gençlerde uyuşturucu kullanımına dikkat çektiler

Çerkezköy Alperen Ocakları tarafından önceki akşam Belediye meydanında özellikle gençler için uyuşturucu kullanımına dikkat çekme ve önlem alma konulu etkinlik düzenlendi.

Çerkezköy 7.08.2017 20:45:00 0
Gençlerde uyuşturucu kullanımına dikkat çektiler

Etkinliğe Büyük Birlik Partisi (BBP) Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit, Çorlu Alperen Ocakları Başkanı Yasin Şenyüz, çok sayıda vatandaş ve basın mensupları katıldı.

 

“BU SİYASİ BİR KONU DEĞİL”

 

Programda bir konuşma yapan Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan “Buradaki konuşmama sayın kaymakamım, sayın belediye başkanım, sayın emniyet müdürüm diye başlamak isterdim ama ne yazık ki, hiçbiri şuan burada değiller” diyerek etkinliğe katılım göstermeyen protokol üyelerine sitem etti. Ardından Demircan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Uyuşturucu bu ülkenin kanayan yarasıdır. Çerkezköy’ümüzün çok büyük bir illetidir. Şuan burada daha duyarlı olarak büyüklerimizi biz aramızda görmek isterdik. Canları sağ olsun. Bu siyasi bir konu değil. Okul önlerinde 10 yaşındaki çocukların seviyesine inmiş bir konudan bahsediyoruz.  Geleceğimiz olan gençlerimizden çocuklarımızdan bahsediyoruz. İllaki bizim başımıza da mı gelmesi gerekiyor. Biz burada konuşurken 5 dakika önce arkamızdan geçen ambulans uyuşturucu kullanan bir genci hastaneye götürüyordu. Durum bu kadar vahim! Bu konuya daha fazla duyarlılık göstermemiz gerekiyor. Hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Emniyetimizle, hakimlerimizle, savcılarımızla. Polisin yakaladığını, savcı serbest bırakırsa bu iş olmaz.  Adamda 25-30 fişek uyuşturucu bulunuyor, bir çırpıda serbest kalıyor. Çocuklarımızın beyinlerini öldürüyorlar. Rahmetli şehit liderim Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi bir elinden kuran diğer elinde bilgisayar olan bir gençlik istiyoruz” dedi.

 

“MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit Ne yapılması gerekiyorsa hazır olduklarını belirtti. Macit;“Bizler gerekli olan her türlü desteği emniyet teşkilatlarımıza vererek yanlarında olacağız. Korkmadan yılmadan gece gündüz demeden mücadele edeceğiz. Bu uğurda bedel de ödenmesi gerekiyorsa, bu bedelin öncülüğünü Çerkezköy Alperenleri olarak bizler ödemeye razıyız. Bizler Alperen Ocakları olarak her zaman devleti ve milleti için çalışmış bir kurumuz, bu unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.

 

“EMNİYET YETKİLİLERİ NEDEN BU ÇOCUKLARI BU ATEŞİN İÇİNE ATIYOR”

 

Çocuğu uyuşturucu batağına saplanmış bir baba ise emniyet güçlerine yakınarak,  şöyle konuştu; “Bir baba olarak söylüyorum ki; Benim de evladım uyuşturucu batağına düşmüş durumda. Ben eşimle birlikte çalışıyorum ama evin içi bir zehir gibi. Çocuklarım birbirine düştü, çocuğumuzu kurtaramıyoruz. Askerlikte yaptıramadım, bu sebeple mahkemelik olduk. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bugün benim oğlum bu durumda yarın bir başkasının çocuğu da bu duruma düşebilir. Kaç defa yardım istedim bana kimse yardımcı olmadı. Belediye meydanında bu uyuşturucuyu satıyorlar. Bir baba olarak ben bunların peşine düşsem bulurum, emniyet neden bulmuyor. Emniyet yetkilileri neden bu çocukları bu ateşin içine atıyor. Evlatlarımızın geleceği sönmüştür, biz ne yapacağımızı şaşırdık. Ceplerimizde para bırakmıyor, telefonlarımızı bırakmıyor, hırsızlık yapıyor. Üç kere cezaevinden kurtardım. Evde gözetim altında olması gerekirken evi terk etti. Bir baba olarak “Tüm ailelere sesleniyorum, evlatlarınıza sahip çıkın. Benim çocuğumu bugün buduruma düşürdülerse, benim çocuğumda, komşunun çocuğunu, komşunun çocuğu da emniyet müdürünün çocuğunu hu duruma düşürecek, o da valinin çocuğunu düşürecek” şeklinde konuştu.

 

“UYUŞTURUCU KONUSU SANKİ BİRAZ GÖZ ARDI EDİLİYOR”

 

Çorlu Alperen Ocakları Başkanı Yasin Şenyüz de;“Yaşadığımız bu aziz topraklarda iki tane büyük sorun var biri terör diğeri de uyuşturucu. Devletimizin ve bunu yöneten kamu kurum ve kuruluşlarının terörle mücadelede nasıl bir etkin rol oynadığının hepimiz farkındayız. Yalnız terörle mücadele edilirken bu uyuşturucu konusu sanki biraz göz ardı ediliyor. Uyuşturucuya verilen her kuruşun teröre destek mahiyetinde olduğunu biraz daha önemsememiz gerektiğinin herkes farkındadır. Biz devletimize güveniyoruz. Devletimiz uyuşturucu ile mücadele ettiği zaman okul önlerinde uyuşturucu satıldığını, uyuşturucu nedeniyle yerlerde yatan, gençlerimizi görmeyeceğimize inanıyoruz. Emniyet güçlerimize, belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına diyoruz ki Allah rızası i.in bu konuya biraz daha duyarlın olsunlar. El ele verirsek bu uyuşturucuyu ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Uyuşturucu kullanımının zarları ve kurtulma yolları konulu kısa filmler izlenmesinin ardından etkinlik sonlandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10