İşçiler eylemlerini sürdürüyor

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Mussan İplik fabrikasında geçtiğimiz hafta işten çıkarılan Teksif Sendikası üyesi 7 işçi, işyeri önünde eylemlerini sürdürmeye d

Çerkezköy 8.08.2017 19:40:00 0
İşçiler eylemlerini sürdürüyor

İşten çıkarılan işçiler, işleri tekrar geri verilene dek eylemlerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

 

BİZ HAKKIMIZI ARIYORUZ

 

İşten çıkarılan işçiler, işverenin kendilerini sendikalı olduğu gerekçesiyle işten çıkardığını ve her işyerinde çalışanın sendikalı olmak anayasal hakkı olduğunu ve onlarda bu haklarını Teksif Sendikasına üye olarak kullanıp sendikalı olduklarını belirttiler. İşe geri dönene kadar fabrika önünde direnişlerini sürdüreceklerini de belirten işçiler, “Biz işten çıkarılan Mussan çalışanları olarak işimize geri dönene kadar yılmadan fabrika önünde eylemimizi sürdüreceğiz. Biz işimizi, aşımızı geri istiyoruz’’ dediler.

 

BİZ ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ

 

İşten çıkartılan işçilerin her zaman yanında olduklarını belirten Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan: “Teksif Sendikası olarak biz her zaman üyelerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Teksif Sendikası olarak tekstil iş kolunun en büyük sendikasıyız ve biz üyelerimizle büyük bir aileyiz. Aile fertlerimizin hak ve hukukunu en iyi şekilde korumaya ve kollamaya çalışıyoruz. Mussan’da arkadaşlarımız sendikalı oldukları için işten çıkarıldılar. Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Bu hakkı işveren engelleyemez. Engellemesi de anayasal bir suçtur. Geçtiğimiz günlerde işyeri hakkında da yetkili makamlara suç duyurusunda da bulunduk. İşten çıkarılan sendikamız üyesi arkadaşlarımız, fabrika önünde kurulan çadırda oturarak sessiz sedasız hiç kimseye bağırıp çağırmadan eylemlerini sürdürüyor’’ ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10