Tekirdağ tam kadro toplantıda

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Yerel Yönetimler Birimi'nin Ankara'da düzenlemiş olduğu Belediye Başkanları toplantısına katıldı.

Çerkezköy 8.08.2017 19:48:00 0
Tekirdağ tam kadro toplantıda

‘ADALET KURULTAYI’ ÇANAKKALE’DE YAPILACAK

 

Belediye Başkanları toplantısına; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Grup Başkanvekilleri, Milletvekilleri ve 228 CHP'li il ve ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantıda, belediyelerin mali durumları, Yerel Yönetimler Birimi çalışmaları, Yerel Yönetimlere Yönelik durum tespiti, Yerel Yönetimlerde Enerji Politikası ve Adalet Yürüyüşü sonrasında siyasal durum ele alındı. Toplantıda görüşülen gündem maddelerinin ardından Belediye Başkanları ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuları değerlendirdi. Belediye Başkanları Toplantısı'nın açılışında hitap eden Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün ardından ikinci bir adım daha atarak, Çanakkale'de 'Adalet Kurultayı' toplayacaklarını söyledi.

 

‘’DENSİZ BİR KİŞİ AHLAKSIZ BİR KİŞİ TARİHİNE SAYGI DUYMAYAN BİR KİŞİ’’

 

Yerel Yönetimlere yönelik yapılan değerlendirme toplantısının ardından, gündemi değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde oldukça tepki çeken AK Parti MKYK eski üyesi Ayhan Ogan'ın 'Yeni devlet kuruluyor, kurucusu da Sayın Erdoğan'dır' sözlerini sert bir şekilde eleştirerek; "Densiz bir kişi, ahlaksız bir kişi, tarihine saygı duymayan bir kişi. Kabahat onda değil, ona söyletende kabahat. Partisinin genel başkanı bir konuşsun bakalım, ne diyor o? Buna, bu cesareti sen verdin. Kendi tarihine ihanet eden bir kişi düşünün ve ihanet eden kişinin hala korunduğunu düşünün. Cumhuriyetten intikam almak istiyorlar. Atatürk'ten intikam almak istiyorlar" dedi.

 

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ KÜÇÜMSÜYORLAR"

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Cumhuriyetin kuruluşuna laf edenler, Osmanlı'nın batışına tek laf bile etmiyor. Sevr Anlaşması'nı gidip, imzalayanlara tek cümle bile söylemiyorlar. Aklı kafasında değil de külahında olan adamlar, çıkıp, 'Keşke Yunanistan işgal etseydi burayı' diyebilecek kadar vatanlarını, kimliklerini, milletlerini ve inançlarını satıyorlar. Biz isterdik ki bunlara en büyük tepkiyi ülkeyi yönetenler versin. Türkiye Cumhuriyeti'ni küçümsüyorlar. Yeni bir devlet kuracaklarını söylüyorlar. Sorun şudur. Bu zihniyetteki insanların tamamının Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içinden çıkmış olmasıdır. Başka bir partide olsa tamam. İktidar partisinin içinden çıkıyor ve onlar da ses çıkarmıyorlar. Kulağından tutup, kapının önüne koyamıyorlar. Niçin? Aynı amacı mı, aynı hedefi mi güdüyorsunuz siz?"

 

‘’BENİM YENİ BİR DEVLETE İHTİYACIM YOK!’’

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, Ogan'ın sözleriyle ilgili görüşünü açıklamasını beklediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bana sordular, ne diyeceksiniz; diye. Partisinin genel başkanı bir konuşsun bakalım, ne diyor o? Benim düşüncem belli. Tavrım belli; cumhuriyete, demokrasiye, adalete, hukuka bağlılığım belli. Benim yeni bir devlete ihtiyacım yok. Ben bu devleti yüceltmek zorundayım. O, ne düşünüyor acaba? Tık yok. 'Efendim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'. Ben de biliyorum Türkiye Cumhuriyeti Devletini. Sen, bu adam hakkında ne düşünüyorsun? Buna, bu cesareti sen verdin" dedi. Açıklamalarına şu şekilde devam eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Osmanlı'yı elbette seviyoruz. Bizim tarihimizdir. Osmanlı'nın görkemli tarihi olduğu kadar hepimizi üzen tarihi de vardır. Artısıyla eksisiyle bakmak zorundayız. Osmanlı niye battı? Bunun üzerinde konuşan var mı? Osmanlı'nın son dönemlerini yaşamaya başladık şimdi. Ağır ağır o sürecin içine gidiyoruz. Osmanlı niye battı? Eğitim sistemi bozulduğu için battı. Şimdi eğitim sistemi konusunda aynı süreci yaşıyoruz. Hiçbir anne-baba bu eğitim sisteminden memnun değil" dedi.

 

‘’HEDEF CHP’Lİ BELEDİYELERDİ’’

 

Darbe girişimi öncesi 'F tipi yapılanma'dan şikayet ettiklerini hatırlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:  "'F tipi yapılanma'nın yereldeki hedefi CHP'li belediyelerdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Belediyesi buralara baskılar yapıldı. Baskınlar yapıldı. İnsanlar gözaltına alındı. Hesaplarına el konuldu. Sandılar ki bir şeyler bulacağız, diye. O baskınları yapanlar, 'F tipi' yapılardı ve onların arkasında da bugünkü iktidar duruyordu. Diyorum ya Allah büyüktür. Gün değişti, devran döndü. O aramayı yapanların tamamı şu anda hapisteler; ama bizim belediye başkanlarımızın alnı açık, başı dik. Onların veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. O açıdan Yılmaz Büyükerşen'e ve Aziz Kocaoğlu'na karşı 'F tipi yapılanma'nın yaptığı baskınlar sonuçsuz kalmıştır. Sonuçsuz kalmaya da zaten mahkumdur. Kenti ranta, rantiyeye teslim etmedi belediyelerimiz; ama merkezden, Ankara'dan bazı rantiyelere izin verildi. İzin verenler, mafya bozuntuları kalktılar; belediye başkanlarımıza saldırdılar. Halk, belediye başkanlarımıza sahip çıktı, mafyaya değil" şeklinde konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10