Çöken tavana 1 milyon TL harcanacak

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ömer Kays Ünal, Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Cengiz Kalkan ve Tekirdağ Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op.Dr. Cengiz Becerir ile birlikte Çerkezköy Devlet Hastanesi'

Çerkezköy 8.08.2017 19:49:00 0
Çöken tavana 1 milyon TL harcanacak

Geçtiğimiz ay yoğun yağışın ardından çöken tavan ile ilgili izolasyon çalışmalarının başladığını kaydeden Başhekim Ünal “ İzolasyon çalışması yapıldığında sızma problemi olmayacak ve tavan epoksi ile tamamen kaplanacak. Bu çalışmada tavanın tamamında suyun akışı da engellenmiş olacak. Epoksi ciddi maliyeti olan bir malzeme olmakla birlikte, bunun bize maliyeti ise bir milyon TL’yi bulacak ” dedi.

 

BASIN MENSUPLARI İLE TOPLANTI YAPTILAR

 

Toplantıya kendini tanıtarak başlayan Başhekim Ünal; ‘‘Göreve yeni geldiğim için tanışmak, kendimi tanıtmak, hastanemizde yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatmak amacıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Çerkezköy Devlet Hastanesinin bir yıllık bir hastane olduğu kaydeden Ünal; ‘‘ Hastanemiz toplamda 31 bin 700 metrekare kapalı, 53 bin 923 metrekare de açık alana sahip. Hastanede 204 yatak, 55 poliklinik bulunuyor. Yoğun bakımda 24 yatak, hastanede 47 hekim ve toplam 615 çalışan var “ dedi. Hastanenin son altı aylık verilerinden de bahseden Ünal “ Ocak ayında 75 bin, Mart ayında 852 bin hastaya hizmet verildi. Hastane olarak ciddi rakamlarda hizmet veriyoruz. Doğum sayılarımıza baktığımızda hastanemizde 557 sezeryan, 312 normal olmak üzere toplam 869 doğum yapıldı. Bunun yanında evde sağlık hizmetleri, diyaliz hizmetleri ve toplum ruh merkezinde psikiyatri sorunu hastalarımıza hizmet veriyoruz. Beyin cerrahisi günde 120-130 hastaya hizmet veriyor. Dahiliye 7 Ağustos günü 420 hastaya hizmet verdi. Günlük toplam 4 bin 300, acilde ise 1000 hastaya hizmet veriliyor” açıklamasında bulundu.

 

“DAHA İYİ OLACAĞIZ”

 

Çerkezköy’ün önemli bir sanayi bölgesi olduğunu da dikkat çeken Ünal  “ Bir yıllık yeni bir hasta olduğumuz için her şey yavaş yavaş yerine oturuyor. Eski sistemden yeni sisteme geçildi. Bununda alışma dönemi oldu. İnsanların bu sisteme ise alışması zaman alıyor. Başhekimlik süremde bu işleri daha iyi nasıl yaparız, daha çok hastaya nasıl bakarız diye fikir alışverişinde bulunuyoruz. Çerkezköy gerçekten göç alan bir ilçedir. Türkiye geneline baktığımız zaman ufak bir Türkiye modeli olarak bakabilirsiniz. Biz bu açıdan daha iyi nasıl yapabiliriz diye arkadaşlarla bunun üzerinde her gün çalışıyoruz. Hastane olarak adım adım yol kat ediyoruz. Hizmet kalitemiz yükseldi ve daha iyi olacağız” dedi.

 

“DOĞUM ORANLARI YÜKSELDİ”

 

Çerkezköy’ün her geçen gün daha fazla göç aldığını kaydeden Tekirdağ Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Operatör Doktor Cengiz Becerir ‘‘Burası her geçen gün daha fazla göç alıyor. Çerkezköy ilçe olarak büyüyor, güzelleşiyor, zenginleşiyor.  Haliyle beklentiler de yükseliyor. Biz de bu beklentilere sağlık olarak cevap vermeye çalışıyoruz. İldeki doğumların üçte biri bu bölgede oluyor. 2016 doğum oranlarımız bin 600’ü bulurken, 2014 civarında ise bu rakamlar bindi. Poliklinik sayıları ise yıllık 780 bin civarlarında oluyor. Bu rakamın 300 bini ise acile geliyor. Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy’de hafta sonları acilde 2 bin hastaya bakılıyor. Bu gerçekten çok büyük rakamlardır Yeni binaya geçildiği zaman büyük beklentiye giriliyor. Onun cevabı ise zaman içinde veriliyor. Sağlık bir kültürdür. Sağlık seneler içinde devamlı değişecektir. Ülke olarak zor süreçlerden geçtik. 15 Temmuz’dan sonra kaybettiğimiz personellerimiz oldu. Bir şekilde bu açığı kapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“SESSİZCE TEDAVİSİ EDİLİYOR”

 

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) bölümü hakkında da basın mensuplarına bilgi veren Becerir “3-4 yıl önce Türkiye’de KBRN hastalarına acillerde müdahale ediliyordu. Sanayileşmenin artması ile birlikte bunların da artabileceği düşünülerek önce bunların eğitimleri yapıldı. Her hastanede ise KBRN bölümleri kuruldu. Bu hastalar hastanenin aciline ulaşmadan ayrı bir servise çıkarak tedavi oluyorlar. Çerkezköy Devlet Hastanesinin KBRN bölümü çok iyi çalışan bir bölümdür. En ufak sorunda 150 hasta geldiği zaman sessizce tedavisi ediliyor” diye konuştu.

 

“DOKTOR EKSİKLİĞİ PEYDER PEY KAPANACAKTIR”

 

Çerkezköy Devlet Hastanesinin B Grubu olarak ciddi bir şekilde hizmet verdiğini kaydeden Becerir “ Buna paralel olarak hastanenin doktor eksikliği ise peyder pey kapanacaktır. Kapaklı Devlet Hastanesini ise ufak ufak devreye sokmaya çalışıyoruz. Kapaklı’da acili ve poliklinikleri açtık. Bu bölümlerin açılmasıyla birlikte buranın da yükünü biraz olsa hafifletti. Kapaklı Devlet Hastanesinde acilde günlük 300 hastaya bakılıyor. Zor bir bölgede çalışıyoruz. Bu yükü ise hep birlikte kaldıracağız. Çerkezköy Devlet Hastanesinin ise teknik açıdan bir sorunu yok” dedi.

 

“BU TÜR SORUNLARI YAŞAMAYACAĞIZ”

 

Basın mensuplarının “ Geçtiğimiz ay meydana gelen sel baskını sonrası çatıda oluşan çökme hakkında yaptığınız açıklamada yeni bir izolasyon ve hastanenin bir kısmının revize edileceğini söylemiştiniz. Hastanede herhangi bir çalışma yapılacak mı ? “ sorusu üzerine konuşan Ünal “ O tür afet halinde devreye sokulacak lokal bir sistem kurduk. Tekrardan ciddi bir afet yaşarsak çok erken müdahalede bulunabileceğiz. Herhangi bir sel baskınında ise bir daha hastanenin etkileneceğini düşünmüyorum. O bölgeye set çekilecek ve tamamen kapatılacak. Bizim kendi atıklarımızı da kendimiz bertaraf edeceğiz. Bu geçici bir çözümdür. Kalıcı bir çözüm ise bizim hattımızın ana kolektöre bağlanmasıdır. Onunla ilgili de projeler sürüyor. İl Sağlık Müdürlüğümüz de TESKİ ile beraber bununla ilgili görüştü. Bu projeyi gerçekleştirdiğimiz taktirde bir daha bu tür problemleri yaşayacağımızı düşünmüyorum” dedi.

 

“EPOKSİ SİSTEMİ İLE TAVAN TAMAMEN KAPLANACAK”

 

Ünal “ Hastanenin iç yapısı ile ilgili de bir sıkıntımız yok. Çöken tavan ile ilgili izolasyon çalışmaları başladı. Öncelikle alt yapısını yaptılar. Üst tarafta ise izolasyonlarla ilgili çalışmalar başlayacak. İzolasyon yapıldığında ise sızma problemi olmayacak. Yeni yapılan hastanelerin çatı sistemi teras olduğu zaman izolasyonu çok iyi yapmanız halinde problem yaratabiliyor. Yağmur gerçekten çok şiddetliydi. Kalıcı izolasyon önümüzdeki ay yapılacak. Epoksi zemin kaplama ile tavan tamamen kaplanacak. Bununla birlikte çatının tamamı suyun akışını engellemiş olacak. Bu epoksi ciddi maliyeti olan bir malzemedir. Bunun bize maliyeti bir milyonu bulacak. Firmadan bir ay tamamlanacağı konusunda söz aldık. Bu sistem gerçek izolasyonu sağlıyor” dedi.

 

“ÖNCELİK ÇERKEZKÖY’ÜN”

 

Devlet Hastanesi’nde son günlerde asılan bir yazının gündeme gelmesine ilişkin açıklamada bulunan Başhekim Ömer Kays Ünal, hastanede asılan yazının kendilerinin bilgisi dışında olduğunu kaydetti. Ünal, bununla ilgili kimin asıldığı tarafından bilinmediğini ve konuyla ilgili araştırma yaptıklarını kaydetti. Çerkezköy Devlet Hastanesindeki hekim eksikliği ile ilgili soruya cevap veren Genel Sekreter Cengiz Becerir “ Sağlık Bakanlığı tarafından ataması yapılan ve genel sekreterliğe verilen tüm hekimleri ilk olarak Çerkezköy’e yönlendiriyoruz. Bundan sonra da gelecek hekimlerde Çerkezköy’e yönlendirilecek. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına da elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10