AKAY MÜJDEYİ VERDİ

Çerkezköy Atatürk Viyadüğü ile Kızılpınar kahveler durağı arasında kalan 3 bin 640 mesafelik Çerkezköy-Çorlu yolu dekoratifi aydınlatma direkleriyle ışıklandırılacak.

Çerkezköy 11.08.2017 20:55:00 0
AKAY MÜJDEYİ VERDİ

Yıllardır karanlığa mahkum edilen ve birçok trafik kazasının yaşandığı Çerkezköy-Çorlu yolu, bürokratların da devreye girmesiyle, yakın bir zamanda aydınlatılmış olacak. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yola 40 metrelik aralıklarla 183 dekoratif aydınlatma direğinin dikileceğini kaydederek, yolun zifiri karanlıktan kurtulacağını ve kazaların da önüne geçileceğini kaydetti.

 

183 DEKORATİF AYDINLATMA DİREĞİ DİKİLECEK

 

Çerkezköy Çorlu yolu Kızılpınar Mahallesi çıkışı arasındaki 3 bin 640 metre mesafelik yola 183 adet dekoratif aydınlatma direkleri konulmaya başlandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şehrimizi daha fazla karanlığa mahkum etmemek, bahse konu yolda trafik ve yaya güvenliğini sağlamak adına Karayolları Genel Müdürlüğü hesabına 180 bin TL protokol parası yatırmıştık. Protokol kapsamında ilk etapta Atatürk Viyadüğü ile Kızılpınar Işıklar arasındaki kısımda aydınlatma çalışması yapılacak. Projeyi hazırlayıp Karayolları Bölge Müdürlüğüne göndermiştik. Proje onaylandı ve geçtiğimiz aylarda ihaleye çıktı. Dekoratif aydınlatma direk tipleri belirlendi ve işlerde bir aydır devam ediyor” diye konuştu.

 

“KABUL KOMİSYONU GÖRECEK”

 

40 metre aralıklarla 183 adet dekoratif aydınlatma direklerinin dikilmeye devam ettiğini kaydeden Akay” Kablo tesisatları döşendikten sonra direklerin dikimine geçildi. Çalışmalar bir aydır devam ediyordu ama direklerin dikilmesiyle birlikte iş görünmeye başladı. Numune direklerin dikilmesinin ardından direkleri kabul komisyonu görecek. Onlarda işe tamam derse işlem devam edecek. Çalışmalar Kızılpınar 2. ışıklarda bulunan kahveler durağına kadar devam edecek. Bu proje kapsamında İstiklal Caddesini, Hürriyet Caddesini, Atatürk Caddesini ve Hükümet Caddesini de ışıklandıracağız. Atatürk Viyadüğü ile Kızılpınar ışıklar arasındaki kısmın tamamlanmasının ardından 2. Etap kapsamında Kızılpınar-Veliköy arasındaki kısımda aydınlatma çalışması yapacağız” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10