''Kendi yemimizi kendimiz üretiyoruz''

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, tarımda teknolojinin nimetlerinden faydalanmanın zaman ve ekonomik yönden büyük faydası olduğunu ve bu nedenle yeni aldığı Slaş biçme makine

Çerkezköy 13.08.2017 18:00:00 0

Toprak yeni teknoloji sayesinde kendi hayvan yemlerini organik olarak kendilerinin ürettiğini ve aynı zamanda yem maliyetini de düşürdüklerini belirtti.

 

ÇİFTÇİLERİMİZ SON TEKNOLOJİ EKİPMANLARINDAN FAYDALANMALI

 

Başkan Hasan Toprak, bölgede hatırı sayılır bir alanda çiftçilik yaptığını ve hasat zamanı da hem zamandan hem de ekonomik açıdan faydalanmayı yeğlediğini belirterek, “Günümüz koşullarında artık çiftçilerimizin de çağa ayak uydurması gerekmektedir. Teknolojinin yeni makineleri ile bir günde tarladan kaldırılan ürün, diğer şekilde bir haftada kaldırılmaktadır. Bu da hem zaman hem de ekonomik yönden çiftçi için maliyeti yüksek olan bir durum. Ancak, tarımda son yıllarda ürün biçme konusunda geliştirilen ekipmanlar sayesinde, ürün bir günde tarladan kaldırılarak hasat tamamlanmış oluyor” dedi.

 

KENDİ YEMİMİZİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ

 

Toprak bölgede hatırı sayılır şekilde büyükbaş hayvan üreticiliği de yaptığını belirterek, “Özellikle büyükbaş ya da küçükbaş hayvancılık yapanlar maliyeti düşürmek için mutlaka kendi hayvan yemlerini kendileri üretmesi lazım. Biz yaklaşık beş yıldan bu yana kendi yemimizi yüzde 80-90 oranındaki bölümünü üretmeye başladık ve bu da maliyeti düşürdü. Hayvancılık yapanların mutlaka besledikleri hayvan yemlerinin bir kısmını imkanları nispetinde, kendileri tarafından üretilmesi kazançlarına olacaktır. Biz bu son teknolojinin nimetlerinden faydalanarak hayvan üreticisi olarak hayvanlarımızın yemini kendimiz organik olarak üretiyoruz. Aynı zamanda yem maliyetini de büyük oranda düşürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

TARIMDA TEKNOLOJİNİN SON HARİKASI

 

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak şöyle devam etti, “ Yeni aldığımız Slaş Biçme Makinesi tarımda teknolojinin son harikası. Bir haftada biçeceğimiz 50 dönümlük mısır tarlasını iki buçuk saatte biçtik. Biçtiğimiz mısır tarlasını, çiftçimiz de üretim yaptığımız büyükbaş hayvanlara yem olarak biçildi ve yem haline getirdi. Şu anda Trakya bölgesinde iki tane Slaş makinesi var biri Tekirdağ’da ve bir tanede bizim yeni aldığımız Slaş makinesidir. Bu makine bir seferde ekili olan yerin üç metrelik kısmını bir seferde biçiyor ve biçtiğinde de biçtiği bölümde bulunan öğütme kısmı biçilen ürünü yem halinde öğütüyor. Ayrıca biçildikten sonra ayrı bir işleme tabi tutulup, öğütülme gibi bir durum yok. Çok amaçlı bir teknoloji harikası olan bu makine, büyük oranda zamandan büyük bir  tasarruf sağladığı gibi yem maliyetini de düşürüyor. Toprak Çiftliği olarak artık biz de teknolojinin son nimetlerini tarımda en iyi şekilde kullanıyoruz. Avrupa ülkeleri tarım alanlarında yıllardır bu şekilde hasat yapıyor. Zamanla ülkemizde de bu durum gelişecek. Ancak günümüzde şu anda bu yönde çalışma yapacak çiftçi sayımız ülke genelinde yok denecek kadar az”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10