'Yeni Devlet' dedikleri Ortaçağ devletidir

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TBMM'nin tatile girmesi sonrasında temaslarını Şarköy'de sürdürdü.

Tekirdağ 13.08.2017 17:00:00 0

Şarköy İlçe örgütüyle bir buluşma gerçekleştiren Yüceer, sonrasında sivil toplum örgütlerini ziyaret etti, vatandaş ve esnafla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Tekirdağlı kadınlarla bir araya gelen Yüceer, son dönemlerde gündeme gelen ‘Yeni Devlet’ tartışmasında, kurulmak istenen devletin Ortaçağ Devleti olduğunu belirtti.

 

‘’İKTİDAR ALEVİ İNANCINI YOK SAYIYOR’’

 

Candan Yüceer CHP İlçe Başkanlığı’ndaki temaslarının ardından Şarköy Alevi Bektaşi Kültür Derneği'ni ziyaret etti. İktidarın Alevi inancını yok saydığını, her fırsatta Alevileri ötekileştirdiğini belirten Yüceer, “Barış ve hoşgörü toplumu olmamız gerekirken, iktidar Aleviler başta olmak üzere birçok toplumsal kesimi ötekileştiriyor. Kendi dünya görüşünün dışında kalan tüm inançları yok sayıyor. Adalet kurultayımızın konularından birisi de “inançta adalet” iktidarın uygulamalarından şikayetçi olan tüm inanç sahipleri burada kendilerini ifade edebilecek” şeklinde konuştu.

 

‘’ESNAFIMIZA BİR DOKUNUYORSUNUZ BİN AH İŞİTİYORSUNUZ’’

 

Şarköy’de Pazar esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelen Yüceer, sorunları dinledi. Yüceer, “Hemen her ailede bir işsiz var. Hayat pahalılığı gün geçtikçe artıyor. Esnafımıza bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz. Hepsi borç içinde. Herkes ekonominin kötüye gittiğinin farkında ama ellerinden bir şey gelmiyor. Bırakın birikim yapmayı neredeyse tüm vatandaşlar kredi kartı borcunu nasıl ödeyeceğinin derdine düşmüş” ifadelerini kullandı. Sonrasında Şarköy Optik’in açılış kurdelesini kesen Yüceer, hayırlı olsun dileklerini iletti.

 

‘’KADINLARIN HAKLARI BİRER BİRER ELLERİNDEN ALINMAK İSTENİYOR’’

 

Ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi toplantısına katılan Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer kadınla erkeğin eşit olmadığı ve olamayacağı gibi çarpık bir zihniyete sahip iktidarın kadınların yaşadıkları sorunların çözümü konusunda ilerleme sağlayamadığını vurguladı. Yüceer, Ama birileri şunu kafalarına sokmalı. Kadın olmadan uygarlık olmaz. Kadın olmadan demokrasi olmaz. Kadın olmadan adalet olmaz. Kadınlar açısından kuşatılmış bir toplumda, 15 yıldır kadın haklarını törpüleyen bir iktidar altında yaşıyoruz. Yaşamın her alanında, ekonomiden, eğitime, sosyal hayattan siyasi hayata kadar kadınların hakları birer birer ellerinden alınmak isteniyor. Hangi politikaya bakarsanız bakın kadınlar aleyhine bir durum ortaya çıkıveriyor” şeklinde konuştu.

 

YENİ DEVLET DEDİKLERİ ORTAÇAĞ DEVLETİDİR

 

Kent Konseyi Kadın Meclisi toplantısı sonrası Tekirdağlı kadınlarla bir araya gelen Yüceer, Cumhuriyet’le kurulan devleti tartışmaya açmanın kimsenin haddine olmadığını belirtti. Son zamanlarda birilerinin kafalarının arkasındaki niyeti ortaya koyduğunu ifade eden Yüceer, “Eski dedikleri Türkiye Cumhuriyeti Kadınlara eşitlik veren, laik, sosyal hukuk devletidir. Çağdaşlığı hedefleyen, aydınlık bir gelecek kuran bir devlettir. İtirazları bunadır. Bakmayın yeni devlet dediklerine getirmek istedikleri ortaçağ devletidir. Yaptıkları şaibeli referandum sonrasında böyle küstahça ifadeleri kendilerinde hak görüyorlar” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10