Söz verdiler Zararları ödenecek!

Çerkezköy Ziraat Odası eski Başkanı Halit Er, Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları yanındaki Domuzdere mevkiinde imara açılan yerlerin olduğunu ve burada inşaat yapan müteahhitlerin inşaatta başlamadan ön

Çerkezköy 14.08.2017 21:05:00 0
Söz verdiler Zararları ödenecek!

Halit Er önceki gün beraberinde Çerkezköy Çiftçi Malları Koruma Başkan Vekili Tezcan Çalışkan ve Çerkezköy Çiftçi Malları eski Koruma Başkanı Ahmet Çelebi ile birlikte zarar gören tarlaları yerinde inceleyerek, bu yerde inşaat çalışması yapan firma yetkilileri ile görüşerek verilen zararın ödenmesini istediler. Firma yetkilileri de içlerinin rahat olmasını ve zararlarının ödeneceği sözünü verdi.

   

İMARA AÇILAN YERLERDE EKİLİ ALANLARIN ZARAR GÖRMEMESİNİ İSTİYORUZ

 

Halit Er, Çerkezköy’ün sanayi kenti olmasıyla devamlı göç alması dolayısıyla imara açılan tarlaların her geçen gün inşaat alanına döndüğünü ve en azından ekili alanlarda hasat yapıldıktan sonra inşaatların yapılması halinde hem ekili alana hem de üreticiye zarar verilmemesi gerektiğini belirtti. Er;“Geçtiğimiz hafta içinde şahsıma ait ve komsularımıza ait, Çerkezköy Cumhuriyet Mahallesi Domuzdere mevkiinde ayçiçeği ekili alanlarımıza, burada yapılacak olan bir site inşaatı çalışması nedeniyle mahsülümüz zarar gördü. Biz isterdik ki buraya inşaat yapacak kişi en azından bu yerler kimindir diye bir araştırma yapıp, bizlere ulaşmış olsa idi ürünümüz zarar görmeyecekti. Yaptığımız tespitlere göre  burada yapılan inşaat çalışması sırasında, yol genişletme gibi çalışmalar sırasında ekili alanlarda yaklaşık en az 3-4 ton ürün heba edilmiş durumda olduğunu gördük. En azından ürün tarladan kalkıncaya kadar en az bir hafta ya da 10 gün beklenseydi. Üründe heba olmayacaktı. Üstelik bu yıl ayçiçeğinde hava koşullarının da iyi gitmesi nedeniyle rekor bir beklenti içinde olduğumuz yılda 3-4 tonluk bir ürünün heba olması ülke ekonomisine de zarardır” dedi.

 

‘’FİRMA YETKİLİLERİ ZARARIMIZI KARŞILAYACAKLARI SÖZÜ VERDİ’’

 

Halit Er, inşaat çalışması nedeniyle ekili alanlara zarar veren firma yetkililerine de ulaştıklarını ve verdikleri zararı ödemelerini talep ettiklerini de belirterek, “Ayçiçeği tarlalarımızdaki ürüne zarar veren firma yetkililerine ulaşarak, onlarla bire bir görüşme yaparak, verdikleri zararı ödemesini istedik. Firma yetkilileri bu konuda bizlere zorluk çıkarmadılar ve ‘Zararınız ne iyi ödeyeceğiz’ sözü verdiler. ‘Biz de zaten sizlere ulaşmaya çalışıyorduk. Bu konuda içiniz rahat olsun’ dediler. Ve biz de kendilerine bundan böyle bu gibi yerlerde inşaat çalışması yaparken ekili alanların sahiplerine ulaşmalarını ve birlikte anlaşarak gereğini ondan sonra yapılmasını söyledik” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10