Çarptığı yayanın ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

Kapaklı Pınar Bulvarında önceki akşam meydana gelen kazada karşıdan karşıya geçmeye çalışan 73 yaşındaki Halil Önder aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili gözaltÄ?

Kapaklı 16.08.2017 02:16:00 0
Çarptığı yayanın ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

 

Salı akşamı Kazak Gölü istikametinden Pınar Bulvarı istikametine 59 TG 210 plakalı aracıyla seyir halinde ilerleyen Mustafa S. karşıdan karşıya geçmeye çalışan 73 yaşındaki Halil Önder’e çarptı. Çarpmanın şiddetliyle Halil Önder ağır yaralanırken, olay yerine gelen 112 ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralanan Halil Önder hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazanın ardından araç sürücüsü Mustafa S. gözaltına alınarak Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

 

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

 

Kazanın ardından yolda toplanan vatandaşlar aşırı sürat yapan araçlara tepki göstererek yetkilileri göreve çağırdılar. Vatandaş yolu kapatarak partililer ile görüşerek yolu açmayacaklarını kaydederek Kapaklı Kaymakam Mehmet Yüzer’in kendilerine söz vermesini istediler. Daha sonra olay yerine gelen Yüzer megafonu eline alarak kalabalığa seslendi. Yüzer “Bütün kurumlarımız burada. Size söz veriyorum. Valimiz ile görüştüm. Büyükşehir Belediye Başkanına talimat verdi. Bir hafta içinde hız kesiciler burada yapılacak. Burası okullar bölgesi. Burada hız yapılmaması gerektiğini bende biliyorum. Bu yolu kapatırsanız hastası olan, çocuğu olan evine gitmek zorunda olan vatandaşlara engel olmaya çalışırsınız. Ben devletin kaymakamı olarak geldim sizleri dinledim. Yakınlarıyla görüştüm. Talebinizi dinledim. Huzur içinde asayişi bozmadan dağılmanızı istiyorum. Bir hafta içinde yapılmazsa gelin eyleminizi yapınız” dedi. Kaymakam Mehmet Yüzer’in sözünün ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

 

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

Yaşanan olayın ardından gözaltına alınan Mustafa S. dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Tekirdağ cezaevine gönderildi. Kazada hayatını kaybeden 73 yaşındaki Halil Önder’de dün Kapaklı’da ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10