Eğitimler Eylül ayında başlıyor

Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, dernek olarak oluşturmaya başladıkları Çerkezköy Arama Kurtarma Ekibi'ne taleplerin her geçen gün artmaya devam ettiğini kaydetti.

Çerkezköy 16.08.2017 20:31:00 0
Eğitimler Eylül ayında başlıyor

BÖLGEMİZİN EN DİNAMİK EKİBİ OLACAK

 

Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, Arama Kurtarma Ekibinde yer almak isteyenlerin sayısının her geçen gün artarak devam ettiğini ve başvuranlar içinde Kimyager, Makine Mühendisi, Ziraatçı, Mimar,Fizikçi,Psikolog,Dağcı,Dalgıç,gibi daha bir çok meslek dalından kişilerin başvuruda bulunarak kayıt yaptırdıklarını belirtti.

 

“EĞİTİMLER BAŞLAYACAK”

 

Akay “ Dernek yönetimi olarak Arama Kurtarma ekibimize bu kadar talep olacağını hiç düşünmemiştik tahminlerimizin üzerinde bir taleple karşılaştık ve çok mutluyuz. Arama Kurtarma ekibimize şu ana kadar bir çok meslek dallarından da başvurular oldu. Arama Kurtarma Ekibi kurmamızda bizlere fikir veren ve bu konuda gerekli katkı ve desteği de vererek birlikte çalışma yaptığımız dernek üyemiz sevdiğimiz ağabeyimiz emekli memur hasan Kuy’a da bir kez daha böyle bir ekibin oluşumunda bizlere önderlik yaptığı için teşekkür ediyoruz. Ekibimiz,  Kurban bayramı sonrasında yani Eylül ayı ortasında İzmir’den Arama Kurtarma Konusunda uzmanlar gelerek ekibimize eğitimler verecek” dedi.

 

“ÖNEMİ ÇOK BÜYÜKTÜR”

 

Akay, Ülkemizin büyük bir bölümü deprem kuşağında bulunuyor. Ne zaman ne olacağı belli değil. Ayrıca diğer doğal afetlerinde ne zaman nasıl meydan geleceğini bilemiyoruz. Bu nedenle meydana gelebilecek her hangi bir doğal afete karsı can ve mal kaybını özellikle de can kaybını en aza indirmek için ve insanları kurtararak yaşama kavuşturmada aramanın kurtarma günümüzde önemi çok büyüktür” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10