İlk hac kafilesi yola çıktı

Çerkezköy ve Kapaklı'dan hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek ilk kafile dün yola çıktı. Çerkezköy'den 52, Kapaklı'dan 7 hacı adayının bulunduğu kafile dualarla

Çerkezköy 17.08.2017 11:11:00 0
İlk hac kafilesi yola çıktı

DUAYI MÜFTÜ BARDAKÇI YAPTI

 

Çerkezköy ve Kapaklı’dan Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hacca giden ilk kafile dün Çerkezköy Osmanlı Camii ve Kapaklı Merkez Camii önünden uğurlandı. Duygulu anların yaşandığı Osmanlı Camii önündeki uğurlama töreninde okunan Kuran-i Kerimin ardından Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı tarafından dua yapıldı.

 

EN YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞACAĞINI İFADE ETTİ

 

Allah'ın davetine icabetle hac ibadetini yapmak için koşarak giden Müslümanların yolculuklarına şahitlik ettiklerini kaydeden Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı “Rahmanın davetine icabet edip, Kabe-i Şerife’ye gitmek için yola çıkan çok değerli hacı adayları, hepinizi Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Bu yolculukta Allah’ın selamı, mağfireti üzerinize olsun. Allah yolculuklarınızı mübarek eylesin. Bu görev inşallah buraya hacı  adaylarımızı uğurlamaya gelen yakınlarına da nasip olur” dedi. Hac ve ihram yasaklarının inananlara öfke kontrolü, nefis ile şehveti frenlemeyi ve aklı hikmet yoluyla kullanmayı öğreteceğini dile getiren Bardakçı, Müslümanların kutsal topraklarda birlikte yaşamanın en yüksek seviyesine ulaşacaklarını ifade etti.

 

20 EYLÜL’DE TÜRKİYE’DE DÖNECEKLER

 

Çerkezköy’den 52, Kapaklı’dan 7 hacı adayı Osmanlı Camii ve Kapaklı Merkez Camii önünde düzenlenen uğurlama töreninin ardından yakınlarıyla vedalaşarak kutsal topraklara gitmek için otobüslerle Atatürk Havalimanına akın etti. Din görevlisi Tahir Zeki Kandemir’in Başkanlık ettiği kafile 20 Eylül Çarşamba günü yurda dönecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10