Mavi Gözlü Kent 'Anason' kokusuna hasret kaldı

İsmi Tekirdağ ile özdeşleşen ve 86 yıllık tarihi bulunan Tekirdağ İşçi Fabrikası'nın Manisa'ya taşınması bölge halkı tarafından da büyük üzüntü ile karşılandı.

Tekirdağ 17.08.2017 19:28:00 0
Mavi Gözlü Kent

Uluslararası bir marka haline gelen, işçiler ve üzüm yetiştiricilerine istihdam sağlayan Tekirdağ İçki Fabrikası, 4 gün önce kapanarak, Manisa’nın Akhisar ilçesine taşınmıştı. Tekirdağlılar için özel bir yeri olan fabrikanın taşınması Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı da üzdü. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kadir Albayrak;’’ Tekirdağ ile özdeşleşen ve şehrin ismiyle marka haline gelen ürünlerin üretildiği, işçiler ve yetiştiricilere istihdam sağlayan fabrikanın kapanması, mavi gözlü kentte burukluk yarattı’’ ifadelerini kullandı.

 

FABRİKANIN ALBAYRAK İÇİN DE ÖZEL BİR YERİ VARDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yaşamında, içki fabrikasının özel bir yeri olduğu biliniyordu. Genç bir mühendis olarak işe başladığı Fabrika’da; Laboratuvar ve Şarap Üretim Amirliği, Rakı Üretim, İşletme Şefliği, Uzmanlık, Müdür Yardımcılığı ve son olarak Tekirdağ İçki Fabrikası Müdürlüğü yapan Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ rakısının mucidi olarak biliniyor. Söz konusu fabrikanın taşınmasının Tekirdağ için büyük bir kayıp olduğunu belirten Başkan Albayrak, “Tekirdağ İçki Fabrikası 86 yıllık tarihi boyunca vatandaşlarımıza istihdam sağlanması, ilimizin tanıtımı ve bağcılığın geliştirilmesi konusunda büyük faydaları olmuştur. Böylesine büyük bir fabrikayı, zor koşullarda büyütmek, geliştirmek ve marka haline getirmek çok zor bir süreçti. Yüksek kâr elde eden fabrikanın özelleştirilmesine üzülmüştüm. Fabrikanın üretim faaliyetlerine son vermesi beni daha da üzdü. Çünkü o fabrikada çok büyük emeklerimiz var. Tekirdağ’da böyle bir tesisin eksikliği derinden hissedilecek. Boşaltılan alanın en iyi şekilde değerlendirilmesini diliyorum. İnanıyorum ki, üretken ve çalışkan yurttaşlarımızın yaşadıkları Tekirdağ, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ülkemize yeni değerler kazandırmaya devam edecektir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızdan aldığımız destekle, 11 ilçe arasında ayrım gözetmeksizin hizmet vermeye ve yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10