Kuşçular başarılı bir yıl geçiriyor

Çerkezköy Kanarya Severler Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Erişken Çerkezköylü ve Kapaklılı kuşçuların Ocak 2017'den bu yana düzenlenen kuş festivallerinde başarılı olduklarını

Çerkezköy 17.08.2017 19:40:00 0
Kuşçular başarılı bir yıl geçiriyor

BU YIL GEÇEN 8 AYDA BÜYÜK BAŞARILAR ELDE ETTİK

 

Hasan Erişken yılsonuna kadar iki üç Kuş Festivali’nin daha olduğunu ve bunlarda da başarılı olacaklarını belirtti. Erişken; “Trakya bölgesinde en iyi kuş yetiştiren ve bölgede yayılmasına öncülük eden biz Çerkezköylü kuşçulardır. Bu yıl Ocak ayından bu yana bölgemizde düzenlenen çeşitli kuş festivali etkinliklerinde hem kuş cinsleri bakımları başta olmak üzere hemen hemen tüm kategorilerde başarılı bir sekiz ay geçirdik. Başarılı bir yıl geçirmenin mutluluğunu yaşayanlardan biri olmaktan da ayrıca mutluyum. Trakya’da Kuşçuluk olarak Çerkezköy ilk sırada yer alıyor ve ardından Kapaklı ve diğer ilçelerimiz geliyor. Kuş yetiştiriciliği, sabır ve özveri isteyen bir iş. Bu nedenle kuş yetiştirmek çok önemli. Aynı bir bebek büyütür gibi hassas bir emek gerektiren iştir. 2017’nin ilk sekiz ayında katıldığımız festival ve yarışmalarda elde etmiş olduğumuz başarılar, diğer ilçelerimizdeki kuş yetiştiricilerine de örnek oldu ve onlarda bizlerde bu konuda destek istedi ve bizlerde bölgemizde kuş yetiştiriciliğinin çok daha iyi yerlere gelmesi için gerekli katkıyı veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.

 

İLÇEMİZDE DE KUŞ FESTİVALİ DÜZENLENMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Hasan Erişken Çerkezköy’de de kuş festivali düzenlenmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Erişken: “İlçemizde de Kuş festivali düzenlenmesi için çalışmamız var. Ancak biz bu festivali geniş kapsamlı yapmayı planladığımız için bize bu konuda belediyemizin katkı ve destek vermesini istiyoruz. Bu yıl olmaz ama önümüzdeki 2018 yılı Mayıs ya da haziran ayı gibi gerçekleştirmek istiyoruz. İlkini gerçekleştirdiğimizde geleneksel olarak her yıl da devam ettirmeyi hedefliyoruz. Bizim düzenleyeceğimiz Kuş Festivali’nin geniş kapsamlı ve en az üç gün sürmesini planlıyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10