Bu kez profesyonel aşçılar yarıştı

Günde 1 milyon öğün yemek veren Sofra/Compass Group Türkiye'nin  bu yıl beşincisini düzenlediği geleneksel Top Chef Yarışması'nın Avrupa Bölgesi kazananı belirlendi.

Çerkezköy 17.08.2017 19:50:00 0
Bu kez profesyonel aşçılar yarıştı

Top Chef 2017 için; Sabancı Center, Mercedes Benz, BSH Ev Aletleri, Metro Gros Market, Vakıfbank Spor Sarayı, Altınyıldız, Baydemirler, Kale Kilit, Fırat Plastik, Nitto Bento ve Sistem Reklam gibi bölgenin en büyük projelerinde görevlendirilmiş olan 13 aşçıbaşı dün Çerkezköy’de yarıştı. Yarışmayı kazanan ise Metro Gros Market aşçıbaşısı Mehmet Özalp olurken, birinci aşçı 14 Ekim’de Türkiye genelinde bölge finalistlerinin yarışacağı İstanbul’da ki büyük finale katılacak.

 

13 PROFESYONEL AŞÇI YARIŞTI

 

Sofra/Compass Group Türkiye tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “TOP CHEP 2017”nin Avrupa Bölgesi sonuçları açıklandı. Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hacı Fahri Zümbül Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi destekleriyle gerçekleştirilen yarışmada Sabancı Center, Mercedes, BSH, Perfetti, Metro Gros Market, Vakıfbank Spor Sarayı, Altınyıldız, Baydemirler, YKK Metal, Fırat Plastik ve Sistem Reklam gibi bölgenin büyük projelerinde görevlendirilmiş 13 profesyonel aşçı yarıştı. Yarışmada birinciliği Metro Gros Market projesinde görevli aşçıbaşı Mehmet Özalp aldı.

 

FİNAL 14 EKİM’DE YAPILACAK

 

Jüri üyeliğini BSH İnsan Kaynakları Direktörü O.Faruk Kapu, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Hamza Özkan, Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı İsmail Özkan, Teknogon Teşhir Elemanları A.Ş Kaynakları Müdürü Ziya Akıncı ve Sofra Grup Avrupa Bölge Direktörü Osman Güler’in üstlendiği yarışmada birinci gelen Mehmet Özalp finalde diğer bölgelerden gelen Sofra Compass Group Türkiye aşçıları ile mücadele edecek. Geleneksel hale gelen ve büyük bir ilgi ile takip edilen Top Chef’in finali 14 Ekim’de İstanbul’da yapılacak. Gastronometro’da gerçekleşecek yarışmada Türkiye genelinde bölge müsabakalarında galip gelen profesyonel şefler yarışacak. Şeflerden sınırlı miktarda seçebilecekleri malzemeler ile belirli bir sürede iki farklı tabak sunumu hazırlayarak hünerlerini göstermeleri istenecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10