''Türk Adaleti önünde hesap verecekler''

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak yaptığı basın açıklamasında Çerkezköy'de faaliyet gösteren Putzmeister'de bir s?

Çerkezköy 18.08.2017 19:53:00 0

‘’MOBBİNG UYGULUYORLAR’’

 

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak yaptığı açıklamada şunları söyledi. Koçak: “Putzmeister işyerindeki sendikamız üyesi emekçi kardeşlerimize buranın yöneticileri yaptıkları kötü uygulamalar, baskı ve tehditleri ve mobbing uygulamaktadırlar. E-devlet şifreleri ellerinden alınması ve sendikadan istifa ettirilmeleri konusunda bu iş yeri yöneticilerini yalnız davranış içinde olduklarını ve çalışanların anayasal hakkına engel oldukları için defalarca uyardık ve Cumhuriyet Başsavcılına suç duyurusunda bulunduk ve yerel basından ve internet kanalıyla da uyarılarımız devam etti.Anayasal hakkı ihlal eden gasp eden bu işyeri yöneticileri hakkında açılan davalar devam etmekle beraber fabrikaya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş teftiş kurulu İş müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonucu 02.06.2017 tarih ve 7229-İNC-20 Sayılı raporuna göre bir kez daha bu işyerinde yapılan usulsüzlükler Anayasa tanımaz kanun bilmez emek hırsızlığını gözler önüne sermiştir’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’BİR KEZ DAHA UYARIYORUM’’

 

Koçak açıklamanın devamında; ‘’İşyeri yöneticileri şunları iyi bilmelidir ki bu işyerinde çalışan ekmeği ve çoluk çocuğunun rızkı için çalışan çabalayan alın terini akıtan emekçi kardeşlerimize yaptığınız bütün kötü uygulamaların ve davranışların hakaretlerin hesabını Türk Adaleti önünde hesap verecektir. Putzmeister’de bulunan kötü yöneticileri bir kez daha uyarıyorum. Artık yeter insanların işçilerin alın terinle ekmeğinle oynamayın ekmeğini demir tozu içinde argon kaynağının altında yağ pas içinde çalışarak kazanan emekçi kardeşlerimiz bu yaptığınız ve hala yapmaya devam ettiğiniz kötü uygulamaları hak etmiyor. Bu yaptığınız kötü uygulamalar Anayasal hakkı gasptır ihlaldir. Siz siz olun işçinizin emekçinizin alın teri üzerinden kötü ve kokuşmuş oyunlar içine kanun tanımaz nizam bilmez tavırlar ve davranışlar içerisinde bulunmayın. Bu davranışlar ve tutum içerisinde bulunan kötü yöneticiler hakkında Türk Adaletine ve Resmi kurumlarımıza güvenimiz sonsuzdur” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10