Milyonluk atlara kurtlar dadandı

İstanbul'un Batı'daki son ilçesi olan Silivri'de bulunan Çerkezköy'e 10 kilometre uzaklığı olan Büyükçavuşlu ve Hallaçlı köyünde kurtlar atlara saldırdı. Kurtların kö

Çerkezköy 18.08.2017 19:58:00 0
Milyonluk atlara kurtlar dadandı

KURTLAR ATLARA SALDIRDI

 

Çerkezköy’e 10 kilometre uzaklıkta bulunan İstanbul’un Batı’daki son ilçesi Silivri’ye bağlı Büyükçavuşlu ve Halaçlı köyü mevkiinde konumlanan Beyciler At Çiftliği’ne son günlerde, aç kalan kurtlar dadandı. Ormanlık alanda yiyecek bulamayıp köye indiği tahmin edilen kurtlar çiftlikte korku dolu anlar yaşatırken, çiftlikte bulunan milyonluk değerde yarış atlarına saldırdı. Birçok yarış atının telef olmasına sebep olan kurtlar, köy sakinlerini de endişelendirdi. Çiftlikte bulunan ve değeri milyonlarla ölçülen at ve taylara saldırıp yaralayan kurtlar, bölge halkını da korkuttu. Hayvanları görünce şok olduklarını belirten köy sakinleri, konuyla ilgilenilmesi gerektiğini belirttiler.

 

‘’SOKAĞA ÇIKAMIYORUZ’’

 

Telef olan atları gören köylüler, yaşadıkları korku dolu anları anlattılar. Vatandaşlar; Sabah çıktığımızda çiftliğe kurt dadandığını duyduk. Görmek için buraya geldik. Karşılaştığımız manzara karşısında gözlerimize inanamadık. Tahminimizce aç kalmış kurtlar, ormanda yiyecek bulamayınca buraya gelmişler. Buraya kadar gelen kurtlar yarın öbür gün köye de inerler. Şuan can güvenliğimiz yok. Ben bu manzarayı gördükten sonra sokağa çıkamıyorum. Geceleri kurt uluması seslerini duydukça kulaklarımı tıkıyorum. Yetkililerin bu konuya bir an önce el atması gerek. Can güvenliğimiz kalmadı’’ dediler.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10