Albayrak: ''Konunun takipçisi olacağım''

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tarihi Beşevler Sosyal Tesisleri'nde MEY Tekirdağ İçki Fabrikası ve Şarköy İçki Fabrikası'nın son durumu ile Büyükşehir Belediyesi'nin

Tekirdağ 21.08.2017 20:46:00 0
Albayrak:

Gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ile çok sayıda basın mensubu katıldı. MEY İçki Fabrikası’nın kapanmasıyla birlikte Tekirdağ’ın değerlerinden birinin yok olma tehlikesi ile karşı kaşıya kaldığını ifade eden Albayrak, konunun takipçisi olacağını söyledi.

 

‘’BENİM MEMLEKETİMİN İSMİNİ TAŞIYAN MARKANIN YERİNDE KALMASINI HEP İSTEDİM’’

 

Albayrak, "1997 yılında fabrikada müdür olarak görev yaparken bana Tekirdağ ismi ile bir rakı üretilmesi konusunda bana görev verdiler. 5 alternatif üzerinde 5 sene çalıştık ve 2000 yılında Tekirdağ rakısını piyasaya sürdük. 31 Mayıs 2007 yılında ayrıldığım fabrikada 7 milyon litre üretim, 3 milyon litre de ihracat hacmi ortaya çıkardık. 31 Mart 2004'te özelleştirmelerle birlikte TEKEL fabrikalarının arazileri, içlerindeki ürünler, binaları, alkol üretimi yapılan kuru üzüm ve anasonlar dâhil özelleşti.  Türkiye'de, MEY ismi adı altında dörtlü bir konsorsiyum vardı. Bu grup, 292 milyon dolara Tekirdağ Rakı Fabrikası da dahil olmak üzere tüm fabrikaları satın aldı. Üretim, kısıtlamalar yapılsa da devam etti. 2 sene sonra aynı grup, Teksas Pasifik Grup'a satıldı. TPG ise bir süre sonra başka bir gruba 2,1 milyon dolara satıldı. Bu dönemde yapılan en yanlış özelleştirme Tekirdağ TEKEL Fabrikasının özelleştirilmesidir. Akan bir musluk var, hazır bir müşteri potansiyeli var. Son olarak 14 Ağustos 2017'de de fabrikadan çekildiler. Tekirdağ'da bir fabrika, Tekirdağ ismi ile bir rakı üretiyor. 86 yıl içinde görev yapan çok kıymetli müdürlerin, teknisyenlerin, üretim müdürlerin, memurların, işçilerin emeği olan herkesin gözbebeği böyle bir tesis satılırken sorulması, fikir alınması gerekirdi. Ben, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak fabrikayı alan firmayı davet ederek, kendisi ile görüştüm ve kendilerine fabrika binasını satmayı düşünüp düşünmediklerini sordum. Büyükşehir Belediye Meclisimize götürdüm ve orada konuyu tartıştık. Son aşamaya geldiğimizde firma sahibi satmaktan vazgeçtiğini belirtti. Ben,  eski Tekirdağ TEKEL Rakı ve İçki Fabrikası müdürü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim memleketimin ismini taşıyan markanın yerinde kalmasını, hatta Tekirdağ rakısı üretilen kısmının burada bir butik şekilde var olmasını hep istedim ve bu konuda arkadaşlara yetki verdim. Umarım, bu süreç sonunda Tekirdağlıları sevindiririm, konunun takipçisi olacağım " diye belirtti. Basın açıklaması, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın açıklamasının ardından ikram edilen öğle yemeği ile son buldu.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10