Hakkari'deki cinayetin düğümü Kapaklı'da çözüldü

Hakkari'nin Pınarca köyünde 34 yıldır arıcılık yapan ve Hakkari halkı tarafından sevilen Ordulu Ramazan Köksal'ın barakada tüfekle öldürülmesinin ardından, kayıplara karışan ve olay

Çerkezköy 23.08.2017 14:01:00 0
Hakkari

İfadesi alındıktan sonra Çerkezköy Adliyesine çıkartılan Fatih Özcan tutuklanarak cezaevine gönderildi

 

YANINDA ÇALIŞMAYA GİTTİ

 

İddiaya göre 34 yıldır Hakkari’de arıcılık yapan Ramasan Köksal’ı telefonda arayan Fatih Özcan eşinin kendisini evden attığını söyleyerek aslen Ordulu olan Köksal’dan yanında çalışmak için yardım istiyor. Köksal’dan olumsuz cevap alan Fatih Özcan kendi imkanlarıyla Van’a, oradan da Hakkari’ye karayoluyla gidiyor. Hakkari’ye giderken araç içinde Türkçe konuşan ve şüpheli hareketlerde bulunması üzerine arıcıların kim olduğunu sorması üzerine Özcan, Pınarca da arıcılık yapan Ramazan Köksal’ın yanına çalışmak için gittiğini söyledi. Ramazan Köksal’ın yanına giden Fatih Özcan Köksal’ın yanında 10 gün çalıştı. Özcan’a kıyafet almak için şehir merkezine inen ve akşam saatlerinde Pınarca’ya aracıyla dönen Ramazan Köksal’dan arkadaşları bir daha haber alamadı.

 

BARAKADA CESETİ BULUNDU

 

Her gün Köksal’ın barakasının önünden geçen çoban sabah saatlerinde Köksal’ın barakada olmamasından şüphelenerek durumu emniyet güçlerine bildirdi. Köksal’ın ailesinin de kendisinden haber almaması üzerine harekete geçen emniyet güçleri Köksal’ı bulmak için Hakkari Pınarça köyünde geniş çaplı araştırma başlattı. İstanbul Kıraç’ta oturan ve yazları Hakkari’de arıcılık yaptığı iddia edilen 55 yaşındaki Ramazan Köksal’a ait arı barakasının kapalı olduğunu gören emniyet güçleri pencereden girdikleri barakada Köksal’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Geçtiğimiz hafta yaşanan olayda av tüfeği ile vurulduğu belirlenen Köksal’ın cenazesi Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan otopsinin ardından memleketi Ordu'ya gönderilirken, otopsinin ardından 4 çocuk babası 55 yaşındaki Ramazan Köksal memleketi Ordu Kabataş’ta toprağa verildi.

 

KAPAKLI’DA YAKALANDI

 

Olayla ilgili araştırmasını sürdüren emniyet güçleri Ramazan Köksal’ın yanında çalışan kişinin kayıp olması ve aracının da şehir merkezinde bulunması cinayet ihtimalini güçlendirdi. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü cinayet soruşturması kapsamında yaşlı arıcının cinayete kurban gitmeden kısa süre önce yanına gelen Fatih Özcan’ı teknik takibe aldı. Özcan’ın Kapaklı’da imam nikahlı eşiyle  yaşadığını tespit eden ekipler Hakkari Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla harekete geçti. Kolundaki ve boynundaki dövmeler cinayet zanlısını ele verirken, evde gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Sabah saatlerinde Adliye’ye çıkartılan ve tutuklama istemiyle mahkemeye çıkartılan Fatih Özcan tutuklanarak Tekirdağ cezaevine gönderildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ - Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10