8 İlde eş zamanlı 'Alkollü İçki Kaçakçılığı' operasyonu düzenlendi

Kaçakçılıkla mücadele kanunu kapsamında daha önceden vergi kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 8 ilde 26 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Tekirdağ 24.08.2017 19:53:00 0
8 İlde eş zamanlı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Alkollü İçki Kaçakçılığı ile ilgili yürüttüğü operasyon kapsamında Şarköy ve Süleymanpaşa’da 2 firma tarafından vergi kaçakçılığı yapıldığını tespit etti.

 

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre; Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, daha önce satılmış şarap şişelerinde kullanılan bandrollü kapüşonların, yeni şarap şişelere takılarak satış yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Alkol üreten firmaların bu yöntemle devletten milyonlarca liralık vergi kaçırdığı belirlendi. Yapılan çalışmaların ardından 8 ilde 26 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Manisa, Nevşehir ve Tekirdağ’da bulunan 26 ayrı adresteki şarap fabrikalarına operasyon düzenlendi. Piyasaya sürmek üzere hazırlanan binlerce şişe şaraba el konuldu. Tekirdağ’da ise Süleymanpaşa ilçesi Karadeniz Mahallesi’ndeki bir işyeri yetkilisi S.Y.'ye ait işyerinde yapılan aramada toplam 816 şişe çeşitli miktarlarda ve çeşitli isimlerde kırmızı ve beyaz şarap türü alkollü içkiye el konulduğu belirtildi. Aynı zamanda Şarköy’de bulunan bir firmaya da baskın gerçekleştiren ekipler, faaliyet yürüttüğü tespit edilen işyerinde yapılan aramada toplam 146 şişe çeşitli miktarlarda ve çeşitli markalarda kırmızı ve beyaz şarap türü alkollü içkiye el koydu. İşyeri sahipleri ‘Vergi Kaçakçılığı’ suçundan gözaltına alınırken, soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10