''Uyuşturucuya darbe vuracağız''

İstanbul Dolmabahçe'de Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına 'Motosiklet Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uyuşturucu konusunda mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirt

25.08.2017 19:33:00 0

‘’ECZANELERE VARINCAYA KADAR GİDECEĞİZ’’

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı konuşmasında uyuşturucuya ve uyuşturucu satıcılarına kesinlikle taviz vermeyeceklerini ifade ederek, mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. Önceki gün yapmış oldukları MKYK toplantısında da özellikle narkotikle alakalı kararlar aldıklarını belirten Erdoğan, " Bugün yayınlanan KHK ile uyuşturucu ile alakalı ağırlaştırılmış müeyyideler getirildi. Eczaneleri varınca kadar gideceğiz. Captagon vesaire bunların satıldığı yerlerin araştırılması noktasında kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

 

EMNİYET GÜÇLERİMİZE GÜVENİYORUM

 

Konuşmasında Emniyet güçlerine sonuna kadar güvendiğini belirten ve uyuşturucuyla olan mücadeleyi sürdürmelerini isteyen Erdoğan; ‘’Özellikle okulların açılması sürecine giriyoruz. Uyuşturucu konusunda faaliyet gösteren bu soytarılara alçaklara karşı ben güvenlik güçlerimizin ciddi operasyonlarla bunları toparlayıp adalete teslim edeceğine inanıyorum. Çünkü bunlar yavrularımızın katili. Özellikle son dönemde sık şikayetle karşılaştığımız uyuşturucu satıcıları konusunda emniyet ve jandarma teşkilatımızdan çok daha büyük gayret bekliyorum’’ dedi.

 

‘’FETÖ’NÜN VERDİĞİ EN BÜYÜK ZARAR POLİS VE JANDARMADA AÇTIĞI ZAFİYETTİR’’

 

Konuşmasına şu şekilde devam eden Erdoğan; ‘’Bir yerde suç oranı yükselmişse iki ihtimal vardır. Birinci ihtimal güvenlik kuvvetlerimizden bazıları onlarla işbirliği içindedir. Hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmaz misali zaten beyhude bir mücadele veriliyor. Yapılması gereken önce içerinin temizlenmesidir. İkinci ihtimal, güvenlik güçlerimizin teçhizat ve istihbarat yönünden zayıflığı söz konusudur. FETO’nun verdiği en büyük zararlardan biri de polis ve jandarma da yol açtığı zafiyettir. Bu eksikleri süratle gideriyoruz’’ diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10