Büyük şampiyona start aldı

Bu yıl 4.sü düzenlenen 30 Ağustos Zafer Kupası Uluslararası Tekvando Şampiyonası Çerkezköy Belediyesinin ev sahipliğinde 29 Ekim Spor Kompleksinde start aldı. Şampiyonaya 7 farklı ülkeden yaklaşık 400 sp

Çerkezköy 26.08.2017 13:50:00 0
 Büyük şampiyona start aldı

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapmanda Çerkezköy Belediyesi şu sıralar büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 4.sü düzenlenen 30 Ağustos Zafer Kupası Uluslararası Tekvando Şampiyonası Çerkezköy Belediyesine ait 29 Ekim Spor Komplesinde start almış durumda. Şampiyonada İran, Irak, Azerbaycan, Ürdün, Bosna Hersek gibi farklı ülkelerden 400 sporcunun yanında hakem, antrenör ve gözetmenlerde yer alıyor.     

“İLÇE BAZINDA ULUSLARARASI YAPILAN TEK TURNUVA”

Şampiyona hakkında bilgiler veren Türkiye Tekvando Federasyonu Milli Sporcu Antrenörü Bilal Güzel  “Şampiyonamız yurt dışında da güzel yankılar uyandırıyor. Şampiyonaya katılmak isteyen ülke sayısı arttı. Yurt dışında ilgi çoğalınca, yurt içindeki ilgide fazlalaşmaya başladı. Turnuvanın tabi katılımcısı arttıkça sorunları da büyüyor. Türkiye’de şuan ilçe bazında tek olarak yapılan uluslararası bir  şampiyona bu. Tekvando, Türkiye’de okullarda eğitimine başlanan alt yapısı güçlü bir spor branşımız. Dünya’da ilk dördün içinde yer alan bir spor. Çerkezköy’de 350-400’e yaklaşan lisanslı sporcumuz var, tekvando branşında. İl bazında ise 3 bine çıkabilir bu sayı. Dünya şampiyonasına sporcu götürdük,  şampiyon çıkardık Çerkezköy’den. Bu başarılarla güzel bir ivme kazandığımızı düşünüyorum. İnşallah gelecek kuşaklara da güzel örnekler oluştururuz. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da tüm camiamız adına teşekkür ediyorum.”dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI OLDUĞU SPOR TEKVANDO”

Tekvando İl Temsilcisi Sertaç Kadir Güner Sönmez ise “ İlçe bazında yapılan ancak Tekirdağ’ımıza büyük prim kazandıran bir organizasyon. Avrupa’dan ve Ortadoğu’dan katılan ülkeler var. Onlara da emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çerkezköy Belediyesinin de spora, bize bir kazanımıdır bu.  Türkiye’nin en başarılı olduğu spor tartışmasız tekvando. Birçok dünya, olimpiyat derecelerimiz var. Belediyelerce de bu şekilde desteklenen tekvando sporunda başarısız olmamız mümkün değil. Ben Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a çok teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.            

Turnuva’ya İran’dan gelen uluslar arası düzeyde hakem ve antrenör, Azeri Mensur Natigi’de “12 sporcu iki hakemle turnuvaya katılım sağlıyoruz Burada bizi çok güzel bir şekilde ağırlıyorlar. Buradan söyleme gerek ki, Belediye Başkanımıza, herkese çok teşekkür ediyorum. şeklinde konuştu.      

Haber: Hüsnü Sarıgül

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10