Adalet arayışında Çanakkale'ye çıkartma yaptılar

CHP'nin düzenlediği Adalet Kurultayı'nın 2'nci gününde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilçesindeki Belediye Başkanları ve milletvekilleri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu?

Tekirdağ 27.08.2017 19:47:00 0
Adalet arayışında Çanakkale

Adalet Kurultayı’na CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Emre Köprülü ve Faik Öztrak’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban yalnız bırakmadı.

 

CONKBAYIRI’NDA ‘ADALET’ MESAJI VERDİ

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin düzenlediği Adalet Kurultayı’nın ikinci gününde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurmayları ve partililer ile birlikte Conkbayırı'na 'Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada gazetecilere yaptığı açıklamada, " Çanakkale Destanı, bir anlamda burada yatanların destanıdır. Bütün Türkiye'nin destanıdır. Onları rahmetle anıyoruz. Onlar bize güzel bir Türkiye'yi emanet ettiler. Çanakkale Destanı, Çanakkale'nin geçilmez olduğunu bize anlattı ve bir başka destanı yazdı. O destan Kurtuluş Savaşı destanıdır. 26 Ağustos'ta Büyük Taarruz başladı ve 30 Ağustos'ta Türkiye bağımsızlığını bir anlamda düşmanlarını denize dökerek kazandı. Tarihimizi iyi bilmeliyiz. Eğer bize güzel bir Türkiye bıraktılarsa, bu güzel Türkiye de hepimiz adalet içinde yaşamalıyız. Bu güzel Türkiye'de hepimiz birlikte yaşamalıyız ve bu güzel Türkiye'de hepimiz huzur içinde yaşamalıyız. Adalet Kurultayımızın teması da budur. Benimle beraber yürüyüşe katılan bu arkadaşlarıma, hayatını veren erine, komutanına şükran borçluyuz. Onları her zaman, her ortamda, her yerde saygıyla, minnetle, şükranla anacağız. Allah rahmet eylesin diyoruz’’ açıklamalarında bulundu.

 

KILIÇDAROĞLU KADIN VE GENÇLERE SESLENDİ

 

Kılıçdaroğlu Adalet Kurultayı’nın ikinci gününde, özel olarak hazırlanan çadırlarda kadın ve gençlerle bir araya geldi. siyasette daha fazla bulunmaları için onlara çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Adalet Kurultayı'nda kadınlarımız için özel bir bölüm ve panel açıldı. Burada konuşacak, tartışacaksınız. Sizden sadece bir isteğim var; Daha fazla siyasette yer alın. Daha fazla kararlı olun. Daha fazla mücadele edin. Beklemeyin birisi bize alan açacak diye. Kendiniz mücadele edin. Sizlerin mücadelesi bu toplumun mücadelesi olacak. Sizin mücadeleniz demokrasi mücadelesi olacak" diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10