Tekvandonun kalbi Çerkezköy'de attı

Bu yıl 4.sü düzenlenen 30 Ağustos Zafer Kupası Uluslararası Tekvando Şampiyonası Çerkezköy Belediyesinin ev sahipliğinde 29 Ekim Spor Kompleksinde hafta sonunda gerçekleştirildi.

28.08.2017 19:13:00 0
Tekvandonun kalbi Çerkezköy

Şampiyonada 7 farklı ülkeden 350’e yakın sporcu şampiyonluk için ter döktü. Avrupa şampiyonasını aratmayan turnuvada dört birincilik yedide üçüncülük elde eden Çerkezköy Belediyesi Spor Kulübü turnuvayı 45 puanla şampiyon bitirdi.

 

400 SPORCU KATILDI

 

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapmanda Çerkezköy Belediyesi hafta sonunda büyük bir organizasyona imza attı. Bu yıl 4.sü düzenlenen 30 Ağustos Zafer Kupası Uluslararası Tekvando Şampiyonası Çerkezköy Belediyesine ait 29 Ekim Spor Komplesinde düzenlenen şampiyonaya İran, Irak, Azerbaycan, Ürdün, Bosna Hersek gibi farklı ülkelerden 350 sporcunun yanında hakem, antrenör ve gözetmenlerde katıldı. 26 Ağustos Cumartesi günü saat 09.00’da gerçekleşen karşılaşmalarla start alan turnuvamızın seremoni törenine Türkiye Taekwondo Federasyonu As Başkanı Zekeriya Tutar, Türkiye Taekwondo Federasyonu Tekirdağ Temsilcisi Sertaç Kadir Gülersönmez, Türkiye Taekwondo Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyeleri Tuğrul Erdem ve Halit Avcı, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Nedim Yılancı, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ile çok sayıda sporsever katıldı. Öte yandan Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin Mısır’da olduğu için turnuvaya katılamazken, çelenk göndererek sporculara başarılar diledi.

 

ÇERKEZKÖY TAEKWONDO BRANŞINDA BÜYÜK MESAFE KAT ETTİ

  

Seremoni töreninde kısa bir konuşma yapan Türkiye Taekwondo Federasyonu As Başkanı Zekeriya Tutar, Çerkezköy’ün Taekwondo branşında inanılmaz bir mesafe kat ettiğini belirterek, “Çerkezköy’ün Taekwondo sporuna verdiği önem ortadadır. Bu vesile ile Taekwondo sporuna verdiği katkılardan dolayı Belediye Başkanımız Vahap Akay’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm sporcu kardeşlerimize de başarılar diliyorum” dedi.

 

ÇERKEZKÖY BİR İLKİ BAŞARDI

  

Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Nedim Yılancı da “Çerkezköy Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun destekçisi olduk. Taekwondo branşında 4 yıl önce başlattığımız uluslararası Taekwondo turnuvamızı, her yıl üzerine koyarak gerçekleştirmeye devam ettik. Çerkezköy, ilçe bazında uluslararası Taekwondo turnuvası düzenleyen ilk ve tek şehrimizdir. Bu tablo bizim Taekwondo sporuna verdiğimiz önemi açıkça göstermektedir. Bu kapsamda turnuva dolayısıyla kentimize gelen tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

SPORA KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

 Konuşmaların ardından turnuvada görev alan hakemlere, spor kulüpleri antrenörlerine ve turnuvaya katkı sunan sponsorlara teşekkür plaketleri verildi. Programı nedeniyle seremoni törenine katılamayan Belediye Başkanı Vahap Akay, turnuvanın ikinci gününde 29 Ekim Spor Kompleksi’nde sporcularla bir araya geldi. Birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olan 30 Ağustos Zafer Kupası Uluslararası Taekwondo Turnuvası’nda Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak tüm sporculara başarılar dileyerek, Taekwondo ve diğer spor branşlarına katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi. 

 

27 KİLODA ÇERKEZKÖY’DEN ŞAMPİYON ÇIKTI

 

İki gün süren turnuvada 27 kilogram minik erkeklerde Çerkezköy Belediyesi sporcusu Mehmet Civelek birinci, Malakara GSK sporcusu Rahmi İrcan ikinci, Çanakkale Melis Spor Kulübü sporcusu Arda Kanlıdere ve Çerkezköy Belediyesi sporcusu Yiğit Nacit üçüncü oldu. 27 kilogram Minik Bayanlarda ise Bahri Tanrıkulu Spor Kulübü sporcusu Hacer Akçay birinci olurken, Azerbaycanlı sporcu Sedat Quliyeva ikinci, Zeynep Mamadova üçüncü, Barış Özel Spor Kulübü sporcusu Sudenaz Asıl da üçüncü oldu. 40 kilogram minik erkeklerde Çerkezköy Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Alperen Ayaz birinci olurken, Ürdün’lü sporcu Muhammed Altarajre ikinci, Bahri Tanrıkulu Spor Kulübünden Demir Dereli ile Çerkezköy Belediyesi Spor Kulübünden Canpolat Demirören üçüncü oldu. Çerkezköy Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Betül Rana Kaygısız’ın birinci olduğu 33 kilo minik bayanlarda ise Barış Özel Spor Kulübü sporcusu Sudenaz Eylül Erbektaş ikinci, Malkara Gençlikspor sporcusu İrem Vural ile Rumeli Kavağı Spor kulübü sporcusu Esmanur Tepe üçüncü oldu.

 

SPORCULARIMIZ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE MÜCADELE ETTİ

 

36 kilogram Minik Bayanlarda Çerkezköy Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Buse Sertel birinci olurken, Barış Özel Spor Kulübünden Melisa Ece Şenver ikinci, Rumeli Kavağı Spor Kulübünden İlayda Bayram ile Çerkezköy Belediyesi Spor Kulübünden Ruken Gündoğdu üçüncü oldu. 33 kilogram Yıldız Erkeklerde Konya Meram Belediyespor Spor Kulübünden Mustafa Yasin Öz birinci olurken, Başakşehir Spor Kulübünden Tahir Emin Çatılkaya ikinci, Azerbaycanlı sporcu Osman Osmanov ile Çerkezköy Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Boran Demirdöven üçüncü oldu. 37 kilogram Yıldız Erkeklerde ise Yalova Altınova Belediyesinden Mehmet Efe Bayır birinci, Azerbaycanlı sporcu Mihrihal Hasanov ikinci, Çerkezköy Belediyesi Spor Kulübü sporcuları Emirhan Van ve Abdülkadir Öztürk üçüncü oldular.

 

49 kilogram Yıldız Erkeklerde ise Yalova Altınova Belediyespor sporcusu Anıl Can Altun birincilik kürsüsüne çıkarken, İranlı sporcu Hadi Rasooli ikinci, Barış Özel Spor Kulübünden Rahmet Baran Şimşek ile Başakşehir Spor Kulübünden Tarık Kalafat üçüncü,33 kilogram Yıldız Bayanlarda Trakya Birlik Edirnespor’da Beyzanur Koca birinci, Mert Asya Spor Kulübünden Rümeysa Akar ikinci, Barış Özel Spor Kulubünden Tuana İlayda Dışkaya ile Çerkezköy Belediye Spor Kulubünden Semanur Kepenek üçüncü oldu. 37 kilogram yıldız bayanlarda Başakşehir Spor Kulübünden Ceyda Bayramoğlu birinci olurken, Çanakkale Spor Kulübünden İlayda Çetin ikinci, Barış Özel Spor Kulübünden Yağmur Şanver ile Öğretici Gençlik Spor Okulundan Elif Dora üçüncü, 57 kilogram Yıldız Bayanlarda Mert Asya Spor Kulübünden Beyzanur Malkoç birinci, Ümraniye Spor Kulübünden Nazar Uzun ikinci, Rumeli Kavağı Spor Kulübünden Şükran Arife Akdemir ile Bosna Hersek’ten Sonja Gliroreviç üçüncü oldu.

 

BİRİNCİ OLDUK

 

Turnuvada dört birincilik ve yedi üçüncülük elde eden Çerkezköy Belediyesi Spor Kulübü 45 puanla turnuvayı birinci sırada tamamlarken, Tuzla Belediyesi Spor Kulübü 44 puanla ikinci, Konya Meram Belediyesi Spor Kulübü 21 puanla üçüncü, Altınova Belediye Spor Kulübü ise 18 puanla dördüncü oldu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Turnuvanın yapılmasında büyük emekleri olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ 30 Ağustos Zafer Kupası 4.Uluslararası Taekwondo Şampiyonamızı 7 Ülke ve 17 ilden toplam 350 sporcunun katılımı ile gerçekleştirdik. Turnuvaya katılan tüm sporcularımıza teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu. Turnuvanın düzenlenmesinde büyük emekleri olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden Antrenör Bilal Güzel “ Bugün de başarılı bir turnuvayı alnımızın akıyla tamamlamış bulunuyoruz. Salon sporlarına desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10