Polisten sahte para uyarısı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Kurban Bayramı'nda vatandaşlar kadar, kurban satıcılarının da herhangi bir sıkıntı yaşamaması için hazırlıklarını sürdürüyor.

Tekirdağ 29.08.2017 20:59:00 0
Polisten sahte para uyarısı

Dün Hayrabolu karayolu üzerinde kurulan Kurban Pazarı’nda kurban satıcılarına broşür dağıtan emniyet yetkilileri, sahte para ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek adına, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

MUTLAKA PARAYI SAYMALARINI İSTEDİ

 

Süleymanpaşa Belediyesi’nde Hayrabolu Karayolu üzerinde kurulan kurban pazarına giden Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurban satıcılarına broşür dağıtarak uyarılarda bulundu. Kurban satıcılarını sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları için uyaran ekipler, dolandırıcıların hayvan pazarlarındaki kalabalıktan istifade ederek satıcılara sahte veya eksik para verebileceklerini anlattı. Dolandırıcıların sıkça başvurduğu 'tırnakçılık' diye bilinen eksik para verme olayını da uygulamalı anlatan ekipler, satıcılardan aldıkları paraları mutlaka saymalarını istedi. Daha önce böyle uyarıların yapılmadığını belirten kurban satıcıları ise kendilerini bilinçlendiren polis ekiplerine teşekkür etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10