Maket polisler göreve başladı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nün sürücülerin trafik ihlali yapmasının önüne geçmek ve kazaları önlemek amacıyla başlattığı maket trafik polisleri göreve başladı.

Tekirdağ 30.08.2017 19:45:00 0
Maket polisler göreve başladı

Kazaların yoğun görüldüğü noktalara yerleştirilen maket trafik polisleri ile sürücülerin trafik ihlali yapması engellenerek, kazaların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

 

KAZALARIN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELERE YERLEŞTİRİLDİ

 

Kurban Bayramı öncesi alınan güvenlik önlemlerine ek olarak, kentin giriş ve çıkışlarına yerleştirilen maket trafik polislerinin en az gerçeği kadar etkili olması, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Uygulamayı daha da genişleten Emniyet Müdürlüğü yetkilileri kazaların yoğun olduğu bölgelerde karayolu kenarına yerleştirdiği maket trafik polisi aracı ile kazaların ve kural ihlallerinin önlenmesini hedefledi. Trafikte görülen olumsuzlukların ve sürücülerin trafik kuralı ihlali yapmasının önüne geçmek için yol kenarına yerleştirilen maket trafik polisi aracı hareket halindeki sürücülerin de dikkatini çekiyor. Uzaktan bakınca gerçek sanılan aracın maket olduğu sürücüler tarafından ancak yanından geçerken fark edilebiliyor. Kaza riskinin de ortadan kaldırması amacıyla da yol kenarında yer alan maket aracın yerine değişik zamanlarda gerçek ekip otomobilleri park edilerek denetimlerin yapılmasının ve kural ihlallerinin önlenmesinin planlandığı belirtildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10