"30 Ağustos ülkenin kurtuluş destanıdır"

Büyük taarruzun 95.yıldönümü dün tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy"de de törenle kutlandı.

Çerkezköy 30.08.2017 20:00:00 0

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

Sabah saat 09.30’da Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, , 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesi ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreninin ardından saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamlığı makamında tebriklerin kabul edilmesi ile devam etti.

 

PROTOKOL ÜYELREİNİN BAYRAMINI KUTLADILAR

 

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şimşek Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ederek, protokol üyelerinin bayramını kutladı.  Çerkezköy Kaymakamlığında ki programın ardından saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanında tören devam etti. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, halkın bayramını kutlamasının ardından program İstiklal marşının okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmada Maliye Üsteğmen Muhammet Gedik tarafından yapıldı. Gedik “ Türk Silahlı Kuvvetlerinin ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk7ün önderliğinde gerçekleştirilen 30 Ağustos Başkomutan meydan muharebesinin 95’inci yıldönümü bugün; bir kez daha gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içersindeyiz. 30 Ağustos zaferi, Türk’ün bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek atıldığı ülkenin kurtuluş destanıdır” diye konuştu.

 

“KURTULUŞ SÜRECİ DE BAŞLATILMIŞTIR”

 

Gedik “ Polatlı’ya kadar gelen yunun ordusuna karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ordularına; ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bugün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz’ emrini vermiştir. Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Muharebesinden sonra hazırlıkların tamamlanmasını müteakip Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığını yaptığı ordumuz 26-30 Ağustos tarihlerinde düşmana sarılıp çember içine almayı müteakip 15 Mayıs 1915’te işgal edilen İzmir, 9 Eylül 1922’de kurtarılarak yurdumuz düşmanlardan temizlenmiştir. Yüce milletimizin vatan sevgisi ile yıkılmaz azim ve iradesinin muhteşem bir eseri olarak ortaya çıkan bu zaferle, sadece vatan topraklara düşmandan kurtarılmamış, aynı zamanda Atatürk’ün liderliğinde, millet iradesin ve egemenliğine dayanan bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin sağlam temelle üzerinde kuruluş süreci de başlatılmıştır” dedi.

 

“EŞSİZ BİR DESTANDIR”

 

30 Ağustos Zaferinin, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen o günün hakim güçlerine karşı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli birlik ve beraberliğin sağlanmasının sonucu yüce Türk ulusunun sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve eşsiz kahramanlığı ile kazanıldığını kaydeden Gedik “ Her aşaması düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlanmış olan bu harekat, Türk ordusunun, Türk subay ve kumandanlarının yüksek gücünü ve kahramanlığını tarihe bir daha yazdıran önemli bir eserdir. Bu zafer Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklal ya ölüm’ direktifine yürekten inanan bir ulusun, özgürlük yolundaki sarsılmaz azim ve iradesi ile göstermiş olduğu büyük fedakarlıkların bir ödülü ‘ Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir. Her zaferin en büyük payı senindir’ sözleri ile özdeşleşen ve Türk milletinin bağrından çıkan Mehmetçik’in kanıyla ve canıyla yazdığı Türk ordusunun kahramanlığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettiren eşsiz bir destandır” dedi.

 

“GURURU OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

 

Gedik “ Bu zafer, her türlü yokluğuna ve sıkıntıya tarifsiz bir özveri ile kadını, erkeği yaşlısı ve genciyle göğüs geren, böylece ulus olmanın bilincine ulaşan kahraman Türk milletinin mücadelesidir. Bu zafer; yüce Türk milleti ve onun kahraman ordusunun, egemenliği ve özgürlüğü söz konusu olduğunda nasıl şahlandığını, Türk’ün birlik ve beraberliğinin, Türk’ün güç ve yeteneklerinin en zor şartlarda bile, nelere muktedir olduğunu gösteren eşsiz bir örnektir. Bu şanlı zafer; genç Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluşunun temel taşı olmuş ve dünyada diğer esaret altındaki uluslara da örnek teşkil etmiştir. Günümüzde de aynı özelliğini korumaya devam ekmektedir. 95 yıl önce halkıyla birlikte bu zaferi elde eden Türk Silahlı Kuvvetleri, sayı silah ve teknoloji olarak kendisinden çok üstün olan güçler karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi, sarsılmaz iradesi ve üstün cesaret ile milletini ve ülkesini, kanının son damlasına kadar koruyarak bugün de; Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, çağdaş uygarlık düzeyine giden yolda, bilim ve teknolojiyi rehber edinerek, Türk milletinin emrinde, bu uğurda; aynı inanç ve azimle, üstün vatan, millet ve bayrak sevgisi, cesareti ve sarsılmaz disiplini ile halkının güven kaynağı ve gururu olmaya devam etmektedir” diye konuştu.

 

“ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUZ”

 

“Bu eşsiz zaferleri armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan o büyük kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz Türkiye Cumhuriyetini,onun temel değerlerini, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü ve beraberliğini korumak ve yaşatmaktır” diyen Gedik “ Bu sorumluluğu yerine getirmek Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar var olmasının en önemli koşuludur. Bu duygu ve düşüncelerle büyük bir coşkuyla kutladığımız bu eşsiz zaferin mimarı ebedi Başkomutanımız Atatürk’ün kahraman silah arkadaşlarının ve aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu zaferin elde edilmesinde olduğu kadar, bu zaferin kazanımlarının korunması için verilen mücadelelerde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, bayrağımızın vatanımızın her köşesinde gururlar dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle; bu uğur da bizleri onurlandıran kahraman gazilerimizi de ulusça saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramının 95.yıldönümü kutlu olsun” diye konuştu.

 

UZUN SÜRE AYAKTA ALKIŞLADILAR

 

Konuşmanın ardından program geçit töreni ile sona erdi. Sancağın geçişi sırasında vatandaşlar protokol üyeleri sancağı ayakta selamladı. Askeri birliklerin ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinin geçişi, törene katılan vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Ellerinde ay yıldızlı bayraklarla törenleri izleyen vatandaşlar, Mehmetçikleri uzun süre ayakta alkışladı. Çerkezköy Belediyesi ise 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine katılan vatandaşlara bin 300 adet Türk bayrağı dağıttı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Törenlere Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şimşek, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz,  Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık yeni Müdürü İsa Altay,Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz;Yusuf Hayri,  Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve muhtarlar,Türkiye Muharip Gaziler Çerkezköy Temsilcisi Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan, askeri erkan,  gaziler, okul müdürleri, kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10