Akay'ın konuşması yürekleri titretti

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hakan Altun konseri öncesinde sahneye gelerek bir konuşma gerçekleştiren Akay, yaptığı konuşma ile adeta yürekleri titretti.

Çerkezköy 31.08.2017 00:48:00 0
Akay

Konuşmasında Atatürk ve vatan sevgisine değinen Akay, 30 Ağustos’un ülkenin milli değerlerinden biri olduğunu ifade ederek asla unutulmaması gerektiğini belirtti.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser öncesinde sahneye çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü’nün selamlama konuşmasından sonra sahneye çıkan Akay, yaptığı konuşma ile yürekleri titretti. Çerkezköy’de göreve geldiği günden bugüne sorunların birer birer çözüldüğünü ifade eden Başkan Akay, 30 Ağustos Zafer Bayramı özel konuşması ile Çerkezköylülerin gönlünde bir kez daha taht kurdu.

 

KORKULU RÜYALAR SONA ERDİ

 

Çerkezköy’de yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunan Akay, ‘’Su baskınları ile anılan Çerkezköy yapılan altyapı yatırımları ile korkulu rüya görmez oldu. Kızılpınar’da altyapı bitiyor, üst yapı yoğun bir hızla ilerliyor. Kızılpınar-Çerkezköy Yolu’nu aydınlatarak daha güvenli bir hale getiriyoruz. 29 Ekim Spor Kompleksimize yeni bir futbol sahası kazandırıyoruz. Örnek Sokaklarımız devam ediyor. 171 sokakta bu yıl sıcak asfalt çalışması yapıldı. Beton yol çalışmalarımız devam ediyor. Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz temel atma aşamasına geldi. Kültür Merkezimizin hafriyatı başladı. Yeni Pazar yerimizin inşaatı başladı. Veliköy Düğün Salonu inşaatımız tamamlanıyor. Bağlık Mahallemizde Taziye Evi ve Mahalle Evimiz tamamlanmak üzere. Kavak Dere’yi Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ıslah ediyor. Kent Park Projemiz Adnan Kahveci Parkı’nda başladı, çalışmalar devam ediyor. Tepe Piknik Alanımızda düzenlemeleri tamamladık. Bölgemizin en büyük çocuk oyun parkını yaptık, adını da 23 Nisan Çocuk Parkı koyduk. 40’a yakın park alanımızı yeniledik ve 30’a yakın yeni parkımızı halkımızın kullanımına açtık. Yıldırım Beyazıt Mahallemizde toplam 14 bin 200 metrekarelik alanda park ve yeşil alan çalışmalarımıza başladık’’ ifadelerini kullandı. Eğitime verilen destekler hakkında da bilgi veren Akay, ‘’Büyükşehir Belediyemizin Kızılpınar’da yaptığı 21 derslikli okul hizmete açıldı. Kentimizi 150 kamaralı Kent Güvenliği Sistemi ile daha güvenli hale getiriyoruz. Eğitimden spora, kültürden sanata her yerde, her alanda, her an vatandaşının yanında Çerkezköy Belediyesi var artık’’ dedi.

 

AKAY’IN KONUŞMASI YÜREKLERİ TİTRETTİ

 

30 Ağustos’un önemine değinen Akay’ın ‘30 Ağustos olmasaydı’ diye başlayan konuşması, konser alanını dolduran on binlerce vatandaş tarafından uzun süre alkışlandı. Akay, “Bugün 30 Ağustos. Dünya tarihinin kaderini değiştiren zaferimizin 95. yıldönümü bugün. Tarihten bugüne bu topraklar için şehit olan polisimize, askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın Zafer Bayramlarını kutluyorum. Orduları dağıtılmış, tersanelerine girilmiş bir imparatorluktan sonra Atatürk’ümüzün başlattığı ve 3 yıl, 4 ay sonra mucize ile biten bir rüya. 15 Mayıs 1919’da İzmir’de Hasan Tahsin’in Konak’ta attığı ilk kurşun Milli Mücadeleyi Samsun’dan Anadolu’nun her karış toprağına, Sivas’a, Erzurum’a, Amasya’ya taşıdı. O destanın zafer ile taçlandığı 30 Ağustos; Birlik ve beraberliğimizin, bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, kardeşliğimizin sembolü 30 Ağustos. Bugün, burada, bu meydanda bir araya gelebiliyor olmamızın sebebi. Ne mutlu ki bize coşku ve heyecan ile Atamızın resimleri ile ay yıldızlı Türk Bayraklarımız ile kutluyoruz. Ancak; 30 Ağustos olmasaydı özgürlüğümüz olur muydu? 30 Ağustos olmasaydı geleceğimiz olur muydu? 30 Ağustos olmasaydı bağımsızlığımız olur muydu? 30 Ağustos olmasaydı, bu topraklar vatan olur muydu? 30 Ağustos olmasaydı, ay yıldızlı Türk Bayrağı olur muydu? Olmazdı! Diyor ki Falih Rıfkı Atay; ‘Nemiz varsa; Eğer bağımsız mir devlet kurmuşsak, hür vatandaşlar gibi, şerefli insanlar gibi yaşıyorsak, yurdumuzu batının pençesinden vicdanımızı doğunun pençesinden kurtarmışsak, denizlere bizim diye bakıyorsak, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak hepsini, her şeyi 30 Ağustos’a borçluyuz’ dedi.

 

KIYMETİNİ BİL!

 

Akay; ‘’İşte bu yüzden kıymetini bil diyoruz. Birliğinin, beraberliğinin kıymetini bil. Şanlı Türk Askerinin, Mehmetçiğinin kıymetini bil. Yaşadığın bu güzel coğrafyanın, bu toprakların kıymetini bil. Şehit kanları ile boyanmış ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın kıymetini bil. Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden omuz omuza bu topraklar için şehit olmuş atalarının kıymetini bil. Atamızın mirası olan Cumhuriyetimizin kıymetini bil. Kıymetini bil ki bu topraklarda bir daha kardeş kanı akmasın.  Kıymetini bil ki ayrı gayrı yaşanmasın. Kıymetini bil ki! İngilizlere kulluk ettikten sonra İngiliz Gemisi ile İzmir’den, kendi topraklarından kaçanları unutma. Memleketini, milletini uçurumun kenarından alarak türlü düşmanlar ile savaş veren, düşman orduları dört bir yanı sarmışken, asla boyun eğmeyen, milletinin onurunu, gururunu çiğnetmeyen Atanı iyi hatırla. Cepheden cepheye tırnakları ile kazıya kazıya bu toprakları vatan yapan, sarı saçlı mavi gözlü eşsiz liderin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünü unutma ve kıymetini bil diyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’ATATÜRK DÜŞMANI SAHTEKAR HAİNLERE, ATALARIMIZIN ONURUNU ÇİĞNETMEYECEĞİZ’’

 

Bizler Dünyanın en meşru savaşı olan İstiklal Savaşımız ile emperyalizmi ve yamaklarını dize getiren bir enkazdan yepyeni, çağdaş bir devlet kurmayı başaran atalarımız ile gurur duyuyoruz. Bu şanlı tarihi Cumhuriyeti karalamaya çalışan kahpelere, Atatürk düşmanı sahtekar hainlere, şehit ve gazi atalarımızın onurunu çiğnetmeyeceğiz. Bizler Cumhuriyetin bekçileri, şanlı ay yıldızlı Türk Bayrağı altında haykırarak marşlar söylemeye devam edeceğiz. İzmir’in dağlarında açan çiçekleri soldurmayacağız. Atatürk’ümüze de, Cumhuriyetimize de sonsuza kadar sahip çıkacağız. Sevgi ve saygılarımla” dedi.

 

HAKAN ALTUN HEM COŞTU, HEM COŞTURDU

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Arabesk Fantezi müziğinin usta sesi Hakan Altun sahne aldı. Çerkezköy halkına unutulmaz bir gece yaşatan Altun, Çerkezköy’e gelmekten çok mutlu olduğunu dile getirerek, gecenin düzenlenmesine katkı sağlayan Belediye Başkanı Akay’a teşekkür etti. Slow müziklerinin yanı sıra, hareketli şarkıları ile alanı dolduran kalabalığa unutamayacağı bir gece yaşatan Hakan Altun, sevilen şarkıları ile bir kez daha Çerkezköylülerin gönlünde taht kurdu. Konserin sonuna doğru Belediye Başkanı Akay, sahneye çıkarak, Hakan Altun’a çiçek takdim ederken, geceye katıldığı için Altun’a teşekkürlerini sundu. Sevilen sanatçı Hakan Altun’un konserinin ardından kalabalık olaysız bir şekilde alandan ayrıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10