Mecliste Garip eleştiri

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Meclis Toplantısının birinci oturumu Çerkezköy Belediyesi tarafından yeni yapılan Meclis Salonu'nda Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapÄ

Çerkezköy 6.09.2017 21:48:00 0
Mecliste Garip eleştiri

İlgili gündem maddelerine geçilmeden önce Başkan’a garip bir soru önergesi sunan Çerkezköy eski Belediye Başkanı Remzi Garip, örnek sokak projesini facia olarak nitelendirdi. Dr. Remzi Garip; ‘’Örnek Sokak projesi tam bir facia. Vatandaşlardan, esnaflardan herhangi bir görüş alınmadan, vatandaşların bahçelerine girildi, ağaçları söküldü. Hiçbir görüş alınmadı. Butçular Sokak’ta başlayan örnek sokak projesi ile birlikte vatandaşların yer kaybı oldu. Sizin yaptığınız uygulama ile vatandaşların yerleri gasp edildi. 5 metre çekme mesafesi uygulanan alanlarda hukuki olarak sorumluluğunuz var. Bu konunun da takipçisi olacağız’’şeklinde eleştirisini meclis üyeleriyle paylaşan Garip’in sorusuna Akay, cevap verdi.

 

‘FACİA’ SÖZÜNÜ KABUL ETMİYORUZ’’

 

Garip’in sözlerini bitirmesini bekleyen Başkan Akay, ‘Vatandaş için facia’ sözünü kesinlikle kabul etmediklerini ifade ederek; ‘’Biz bu uygulamaya pilot bölge olarak Özcanlar Sokak’tan başladık. Başlamadan önce esnafımızla vatandaşımızla karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Görüşlerini aldık. Ve geçen seneden bugüne yapılan çalışmalarla birlikte siz de hep birlikte gördünüz ki, vatandaşlarımız da rahat nefes aldı. Vatandaş açısından asla facia olmadığı çok açık ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine de biz çalışmalarımıza devam ettik. 5 sokakta çalışma yaptık. Sizin sorunuza cevap verilecek. Ama bizim asıl hedefimiz, vatandaşlarımızı daha ferah sokaklarda yürütmektir’’ cevabını verdi. Ardından Gündem maddesine ek olarak sunulan ve Dünya Şampiyonu olan Furkan Memiş’e ödül verilmesi konusu oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

BAŞKAN MALİ DURUMLARI AÇIKLADI

 

Gündem maddelerine geçmeden önce mali durumlar hakkında kısa bir sunum gerçekleştiren Başkan Akay, toplam borçların 57 milyonun üzerinde olduğunu belirtti. Ve ardından borçların aksatmadan ödenmeye devam ettiğini ifade eden Akay, ‘’8 yıl boyunca 2005-2013 dönemini kapsayan süreç içerisinde ödenmeyerek bize borç bırakılan 57 milyon TL’lik kamu borcunun 23 milyon TL’sini taksitlendirerek ödemiş bulunmaktayız. Toplam borcumuz 57 milyon iken kasamızda 18 milyon TL biriken paramız var. Belediyemiz ödenmeyen kamu borçlarını ödemeye devam ediyor’’ açıklamasında bulundu.

 

İLGİLİ GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda ilk olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 09.08.2017 gün ve 924 sayılı Bütçe İçi İşletme Ek Bütçe hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 09.08.2017 gün ve 923 sayılı Bütçe İçi İşletme Gelir Tarifesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek Tarife Komisyonu’na, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 08.08.2017 gün ve 914 sayılı Bütçe İçi İşletme Yönetmeliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

BELEDİYE HİSSESİNİN SATIŞI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin 4. maddesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 31.07.2017 gün ve 832 sayılı 10.5 milyon TL’lik ek bütçe hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Çerkezköy İlçesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki 9 adet Belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 21/08/2017 gün 228 sayılı Veliköy Mahallesi 101 adanın doğusunda kalan yolun düzenlenmesine ait uygulama imar planı değişikliğine ilişkin müzekkeresinin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 21/08/2017 gün 21 sayılı ilçemiz içerisinde yer alan heyelan bölgelerinde yapılacak yapılarda gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin müzekkeresinin müzakeresi yine İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildikten sonra Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 21.08.2017 gün ve 1264 sayılı Mülkiyeti Belediye Başkanlığına ait 2 adet taşınmazın satışının yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

İLERİ, PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜNÜ ELEŞTİRDİ

 

Gündem maddeleri görüşüldüğü sırada araya giren Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Turgut İleri; ‘’Müteahhitin arsasını Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri temizliyordu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü içerisinde bir oluşum mu var? Belediyenin parası çarçur mu ediliyor? Şeklinde sorusuna cevap veren meclis üyesi Uğur Erem; ‘’Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda, her vatandaşın bahçesinde kirliliğe neden olan, geçişini engellemeye yönelik olan durumlara müdahale ediyoruz. Ben bu durumu size de açıklamıştım. Sizin de böyle bir talebiniz olsa, aynı durumu sizin için de yaparız. Bunda kişisel şahsa özel bir durum söz konusu değildir. Dilekçe veren herkese, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz program dahilinde gerekli uygulamaları yapmaktadır’’ cevabını verdi. Burada durumun gerginleşmesi üzerine araya giren Belediye Başkanı Vahap Akay; ‘’Vatandaşın şikayeti durumunda biz pisliği kaldırırsak, bunda kamu zararı var derseniz bu yanlıştır’’ diye konuştu. Eleştirilerine devam eden Turgut İleri, fotoğraflarımda kanıtlarım da var Park ve Bahçeler Müdürlüğü rant sağlıyor diyerek iddialarına devam etti. Gerginliğin azalmasının ardından ilgili gündem maddelerinin görüşülmesine devam etti.

 

VELİKÖY YALIBOYU OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ SEÇİMİ YAPILDI

 

Çerkezköy Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 23.08.2017 gün ve 12692060 sayılı “Eğitim için El Ele “ Projesi hakkındaki yazısının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Çerkezköy Belediye Başkanlığının sorumluluk bölgesinde faaliyette bulunan Amatör Spor Kulüpleri Yardım Yönetmeliğinin tanziminin müzakeresi de görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis gündemine sonradan ilave edilen Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonu Furkan Memiş’e ödül verilmesine ilişkin önerge Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildikten sonra Veliköy Yalıboyu OSB Müteşebbis Heyeti’ne 5 Asil ve 5 Yedek Üye seçimine geçildi. Yapılan oylama sonrasında Belediye Başkanımız Vahap Akay, Meclis Üyelerimiz Ali Dede, Taner Bahar, Funda Serfiçe ve Nedim Yılancı Yalıboyu OSB Müteşebbis Heyeti’ne seçildiler.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

 

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis Toplantısının ilk oturumu sona ererken, Belediye Meclisinin ikinci oturumu Komisyonlara gönderilen konuları karara bağlamak üzere Cuma günü saat 15.00’da yapılacağı kararı alındı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10