Kapaklı'da dev projenin çalışmaları başladı

Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe olan Kapaklı'ya, yatırımlar devam ediyor.

Kapaklı 7.09.2017 21:00:00 0
Kapaklı

Nüfusu resmi kayıtlara göre 100 binin üzerinde olan Kapaklı’ya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Merkezi inşa ediliyor.

 

İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

Daha önce Çerkezköy ilçesine bağlı bir belde olan Kapaklı, 2014 yılında Tekirdağ'ın büyükşehir olması ile birlikte ilçe statüsüne kavuşmuştu. Ergene ile birlikte ilçe statüsü kazanan Kapaklı'da ihtiyaç duyulan Kültür Merkezi'nin proje çalışmaları ve ihale süreçleri tamamlandıktan sonra inşaat çalışmaları başlatıldı. Şantiye alanında geçici iksa fore kazık imalatları, başlık kiriş ve ankraj imalatları tamamlandı. Binanın kaba inşaatında sürdürülen çalışmalar hızla devam ediyor.

 

‘’KAPAKLI TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN İLÇELERİNDEN OLACAK’’

 

Kapaklı’da inşaat çalışması sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Albayrak; ‘’Estetik tasarımı ve modern mimarisiyle dikkat çeken Kapaklı Kültür Merkezimiz, bünyesinde 296 koltuklu çok amaçlı salon, kütüphane, 9 derslik, fotoğrafçılık atölyesi, dans atölyesi, müzik atölyesi, tiyatro atölyesi, balo salonu, ticari alan, cep sineması, 3 adet kafe ve restoran barındırıyor. Taze ilçemiz olan Kapaklı’da çalışmalarımız devam edecek. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Kapaklı ilçemiz de modern görünümü ile Türkiye’nin önde gelen kentlerinden olacak’’ dedi

 

TEMMUZ 2018’DE ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK

 

Başkan Albayrak, "11 ilçemizin de farklı ihtiyaçları var. Projelerimizi hazırlarken öncelikli olan ihtiyaçları belirleyip buna göre bir program hazırlıyoruz. Çiçeği burnunda bir ilçemiz olan Kapaklı'da ihtiyaç duyulan Kültür Merkezi'ni, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin olanaklarıyla inşa ediyoruz. Proje tamamlandığında Kapaklı halkı, modern bir Kültür Merkezi'ne kavuşmuş olacak. Vatandaşlar kütüphaneden kitap alıp okuyabilecekler. Ayrıca çeşitli branşlarda kurslar verilecek. Tiyatro gösterileri düzenlenecek. Aileler, öğrenciler ve sanatseverler burada kültürel ve sosyal etkinliklere katılırken, sanatsal anlamda yetenekli olan gençler yetişecek. Böyle bir Kültür Merkezi inşa ediyor olmak bizi mutlu ediyor. Kapaklı Kültür Merkezi inşaatı hızla yükseliyor. Temmuz 2018'de yüklenici firma tarafından teslimi yapılacak ve biz de açılışını gerçekleştirerek hizmete sunacağız. Halkımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10