Tekirdağ başarı çıtasını yükseltti

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun 2017 yılının ilk 8 ayını kapsayan dönemini baz alarak yaptığı değerlendirmede, Tekirdağ'ın içme suyu en sağlıklı sular arasına girdi.

Tekirdağ 7.09.2017 21:35:00 0
Tekirdağ başarı çıtasını yükseltti

Söz konusu değerlendirmede Tekirdağ, içme suları en sağlıklı iller içerisinde 3. Sırada yer aldı. İçerisine 11 ilçeyi alarak büyükşehir statüsüne kavuşan Tekirdağ’ın içme suyunun sağlıklı olması, Sanayiyle geçinen bölge vatandaşını da sevindirdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, çıkan sonucun doğru hareketler yaptıklarının göstergesi olduğunu ifade ederek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Tekirdağ bırakma hedefleri olduklarını söyledi.

 

EN İYİLER ARASINA GİRDİ           

 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, 2017 yılının Ocak ve Ağustos ayını kapsayan değerlendirmelerinde Tekirdağ'ın içme suyunda kimyasal uygunsuzluğu yüzde 1,50, mikrobiyolojik uygunsuzluk yüzde 2,40, bakiye klor uygunsuzluğu yüzde 2,30 olarak belirleyerek kimyasal parametreler, mikrobiyolojik parametreler ve bakiye klor değerlerindeki uyguluktan dolayı Tekirdağ'ın, Türkiye'de 3'üncü sırada olduğunu açıkladı. Böylece Tekirdağ, 2016 yılında aldığı `içme suyunda örnek il' başarısını il genelindeki 11 ilçenin tamamı açık yeşil renk ile renklendirilerek içme suyu kalitesinde en iyiler arasında yer aldı.

 

‘’TEKİRDAĞ HALKI HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR’’

 

Göreve geldiği günden bu yana çalışmalarını ‘Daha Yaşanabilir Bir Tekirdağ’ sloganı ile sürdürdüklerini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak " Her zaman söylediğimiz gibi Tekirdağ halkı her şeyin en iyisine layıktır. Göreve geldiğimiz tarihte 30 büyükşehir arasında altyapı sorunları en fazla olan il Tekirdağ'dı. Günü kurtarma anlayışıyla değil, stratejik bir plan dâhilinde altyapı sorunlarını kökten çözme hedefiyle hareket etti. TESKİ tarafından 11 ilçede görülmemiş büyüklükte projeler hayata geçirildi. Çalışmalar esnasında halkımız zahmet çekti ama bugün semeresini alıyoruz. İçme suyu değerleri ile ilgili olarak hazırlanan raporlarda da ne kadar doğru işler yaptığımızı somut verilerle ortaya koymuştur. Devam etmekte olan altyapı ve üstyapı çalışmalarımız tamamlandığında halkımız çok rahat edecek. Bu sonucun elde edilmesinde büyük emeği olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ personelini tebrik ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" açıklamasında bulundu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10