Atatürk Spor Lisesi görkemli bir törenle Çorlu'ya devredildi

Çorlu'da uzun zamandır yapımının tamamlanması beklenen Spor Lisesi dün görkemli bir törenle açıldı.

Çorlu 8.09.2017 20:27:00 0
Atatürk Spor Lisesi görkemli bir törenle Çorlu

Lisenin dün yapılan devir teslim törenine Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye başkanı Ünal Baysan ile ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.

 

ALBAYRAK DİĞER PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, '11 ilçeye 11 okul' yapılması projesi kapsamında Çorlu'da yaptırdıkları Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi'nin açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Albayrak; "Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisİ üyeleri ve 11 ilçe belediye başkanları ile birlikte böyle bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada Çorlu Belediye başkanımız Ünal Baysan ile birlikte ismi ne olsun diye düşündük ve adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi olmasına karar verdi. Çorlu farklı bir konseptte spor lisesi  projesi hazırladı. 8 milyonluk projeyi teslim ettik sanıyorum. Bir üç ay içerisinde Marmara Ereğlisi ve Saray ilçelerimizdeki okullarımızı teslim edip 11 okul projesini tamamlamış olacağız’’ sözlerini ifade etti.

 

‘’ULU ÖNDERİMİZİN ADIYLA ÇORLUMUZUN HİZMETİNE SUNUYORUZ’’

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yapmış olduğu konuşmasında verilen bir sözün daha hayata geçtiğini ifade ederek, "Yapımı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "11 İlçeye 11 Okul Projesi'nin Çorlu safhası Spor Lisemizi Ulu Önderimizin adıyla Çorlumuzun hizmetine sunuyoruz. Öncelikle Çorlu'ya böyle bir okul kazandırdığı ve eğitim alanında tereddütsüz her türlü desteği sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

 

‘’TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

 

Devir teslim töreninde bir konuşma gerçekleştiren Vali Mehmet Ceylan konuşmasında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin önemli bir proje yaptığını belirterek, "11 ilçemizde 11 eğitim yuvasının kazandırılması gerçekten önemli ve değerli bir hizmet. Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm meclis üyelerimize, Tekirdağlı hemşerilerimiz adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu yapmış oldukları hizmetler gelecek için ve gelecekte bu ülkeyi yönetecek nesillerin yetişmesine en iyi şekilde vesile olur, katkı sağlar diyorum ve daha fazla hizmetlerle eğitime yapacakları katkılarla bu hizmetlerini daha da taçlandırırlar diyorum ve kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

 

ULUSAL BASINDA BÜST GÜNDEM KONUSU OLDU

 

Törende lisenin önünde Atatürk büstünün konulacağı kaidenin boş olması ulusal basında günün öne çıkan gelişmesi arasında yer aldı. Atatürk Büstü’nün devir teslim töreninde bulunmadığını gören gazeteciler, konuyu ulusal basına taşıdı. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, büstün yapımının bitmediği için yetişemediğini söyledi. Başkan Albayrak da, "Büst sorun değil" dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10