Çerkezköy'de çalışmalar sahada masaya yatırıldı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa'nın da katılımı ile Kızılpınar Kültür ve Sana

Çerkezköy 8.09.2017 20:37:00 0
Çerkezköy

Akay, daha sonra Çerkezköy’de devam eden çalışmaları Başa ve Karakaya ile birlikte inceledi. Devam eden çalışmaları bizzat kendisi göstererek detaylı bilgi aktaran Akay, Çerkezköy’ün daha modern bir ilçe olması için çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gerçekleşen toplantıda Çerkezköy’de bulunan Hükümet Caddesi’nde yapılan kaldırım ve kavşak çalışmalarının yetersiz olduğunu belirterek, ‘’İhtiyaç duyulan noktalara çalışma yapılması gerekiyor’’ dedi. Toplantıda ihtiyacın fazla fakat çalışmanın az olduğunu söyleyen Akay, gerekli çalışmaların bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti.

 

‘’VATANDAŞLAR ARTIK DAHA GÜVENDE OLACAK’’

 

Belediye Başkanı Vahap Akay, toplantı öncesinde Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılpınar Birinci Işıklar Mevkii’nde yapılan yaya üstgeçidinde incelemelerde bulundu. Üstgeçidin yapımının tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan bu üstgeçit en kısa zamanda Kızılpınar Mahallesi sakinlerimizin hizmetine açılacaktır. Bu sayede çocuklarımız okullarına, vatandaşlarımız da işlerine daha güvenli bir şekilde gidip gelebilecekler” dedi.

 

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

 

Belediye Başkanı Vahap Akay, yaya üstgeçidindeki incelemelerinin ardından Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde altyapı, yol ve kaldırım çalışmalarının değerlendirildiği toplantıya katıldı. Başta Kızılpınar Mahallesi olmak üzere Çerkezköy genelinde devam eden yatırım çalışmalarının değerlendirildiği toplantıya Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Feyzi Ünal, Yol Şube Müdürü Tevfik Demirbilek, TESKİ Çerkezköy Şube Müdürü Ökkeş Çam, Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ teknik elemanları ile yüklenici firma temsilcileri katıldı.

 

‘’KIŞ AYI ÖNCESİNDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANMALI’’

 

Çerkezköy genelinde çalışmaları devam eden yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, özellikle Kızılpınar Mahallesi’ndeki çalışmaların hızlanması için yapılması gereken uygulamalar masaya yatırıldı. Kızılpınar Mahallesindeki kaldırım ve yol yapım çalışmalarının ana arterlerde en kısa sürede tamamlanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Vahap Akay, “Kış ayları öncesinde özellikle ana arterlerdeki yol ve kaldırım çalışmalarımızı tamamlamalı ve yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmeliyiz” diyerek, gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

 

‘’EKİP SAYIMIZI ARTTIRIYORUZ’’

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil, hedeflenen bölgelerde TESKİ tarafından altyapısı tamamlanan yollarda kaldırım ve yol çalışmalarının hızlı bir şekilde yapılması için ekip sayısını artıracaklarını ve çalışmalara ivme kazandıracaklarını ifade etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya da önümüzdeki günlerde bir toplantı daha yapılması ve çalışmaların tekrar değerlendirilmesi önerisinde bulundu.

 

ALTYAPISI TAMAMLANAN SOKAKLAR ÇERKEZKÖY’E DEVREDİLDİ

 

Toplantı sonucunda TESKİ’nin Kızılpınar Mahallesi Hacı Yakup Caddesi, Osmanlı Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Saygın Sokak’taki çalışmalarının nihayete erdirilmesi, yol ve kaldırım çalışmalarının yapılması için Fen İşleri Daire Başkanlığı’na teslim edilmesine; Bu hatlar içinde kalan sokakların altyapısının tamamlanarak asfaltlanmak üzere Çerkezköy Belediyesi’ne teslim edilmesine karar verildi.

 

‘’GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK’’

 

Toplantı sonrasında Kızılpınar Mahallesi İrgin Sokak’ta yağmur sularından olumsuz etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunularak, alınması gereken tedbirlerle alakalı yapılacak çalışmalar belirlendi. Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlçe merkezimizde şiddetli yağışlarda yağmur suyundan etkilenen Halide Edip Adıvar Caddesi, Cefa Sokak, Şehit Erdinç Duran Sokak ve Optimed Hastanesi arkasında kalan bölgede de alınacak tedbirlerin belirlenmesi ve gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor” dedi. TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa da konuyla ilgili çalışmaların en kısa sürede yapılacağını ifade etti.

 

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILACAK

 

Çerkezköy’de Hükümet Caddesi’nde yapılan kaldırım ve kavşak çalışmalarının ihtiyaca cevap vermediğini söyleyen Başkan Vahap Akay, “Burada yapılan çalışmalar tekrar gözden geçirilmelidir. Bu kapsamda Altıyol Kavşağı ve Cengiz Topel Caddesi Tepe Emlak Konutları Kavşağı yapım çalışmalarının hızlandırılması ve en kısa zamanda tamamlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil de çalışmaların tamamlanabilmesi için mevcut tüm olumsuzlukların giderildiğini belirterek, “Bu noktalardaki çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecektir” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10