Tekirdağ okuma yazma oranında Türkiye ikincisi

Her geçen gün büyüyen ve gelişen Tekirdağ, bir yandan aldığı göç ve gelişen sanayisi ile birlikte çevre kirliliği ile mücadele ederken, diğer yandan da eğitim alanında verdiği çalışmalarla

Tekirdağ 8.09.2017 20:54:00 0
Tekirdağ okuma yazma oranında Türkiye ikincisi

Dünya Okuma Yazma günü etkinlikleri kapsamında, öğrencileri makamında ağırlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da eğitimin ülke için çok önemli olduğunu belirterek, öğrencilere kendilerini sürekli geliştirmeleri için önerilerde bulundu.

 

Okuma Yazma oranında Türkiye ikincisi olan Tekirdağ, diğer 79 ile fark atarak, Türkiye için ne kadar değerli bir şehir olduğunu bir kez daha kanıtladı. Önceki gün Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun yaptığı değerlendirme sonucunda Türkiye’nin en kaliteli içme suyu olan iller arasında Türkiye üçüncüsü olan Tekirdağ, okuma yazma oranında da Türkiye’nin en önemli illeri arasındaki yerini korudu. Bu kapsamda kutlanılan Dünya Okuma Yazma günü etkinliklerinde öğrencileri makamında ağırlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, öğrencilerin ileriki dönemlerde daha çok çalışarak Tekirdağ’ı birinci sıraya taşıyacağına inandığını belirtti.

 

‘’İLERİKİ DÖNEMLERDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLACAĞINIZA İNANIYORUM’’

 

Öğrencilerle sohbet edip kendilerine kitap hediye eden Başkan Albayrak, minik öğrencilere önerilerde bulundu. Öğrencilerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerine ve ideallerine sahip çıkmasını isteyen Albayrak, ‘’Atatürk'ün fikirlerine sahip çıktığımız sürece Türkiye hep kalkınacak hep ileriye gidecektir’’ dedi. Başkan Albayrak; "Atatürk'ün fikirleri ve idealleri her zaman bizim yol göstericimiz oldu. Bunlar bizi başarıya götüren en büyük faktörlerdi. Kurtuluş Savaşını kazandıktan sonra bağımsızlığımızı ilan edip Cumhuriyet'in kurulmasının ardından Ebedi Önderimiz Atatürk büyük bir okuma yazma kampanyası başlattı. Harf Devrimini ilk olarak Tekirdağ'da başlattı. Sizler de ileride çok başarılı bireyler olacaksınız. Belki içinizden ileride Tekirdağ'ın belediye başkanı çıkacak. Türkiye'yi ilerletecek olan sizlersiniz. Eğitiminizi arttırın, mutlaka Türkçe dışında başka bir dili öğrenin. Tekirdağ, Türkiye'de en fazla okuma yazma oranına sahip ikinci şehir. Sizlerin, öğretmenlerinizin, Milli Eğitimin, hükümetin katkıları ile ben ileriki dönemlerde Türkiye birincisi olacağımıza inanıyorum. Size eğitim hayatınız boyunca başarılar diliyorum. Ömür boyu, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ideallerine, fikirlerine sahip çıkın.  Atatürk'ün fikirlerine sahip çıktığımız sürece Türkiye hep kalkınacak hep ileriye gidecektir" Açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Hayrettin Barbaros ÜRKMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10