İnternet kafelere ders saati içerisinde öğrenci alınmayacak!

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı Pakize Narin Anadolu Lisesinde yapıldı. Toplantıda yeni eğitim öğretim döneminde alınacak tedbirler anlatıldı.

Çerkezköy 10.09.2017 18:00:00 0
İnternet kafelere ders saati içerisinde öğrenci alınmayacak!

Söz konusu toplantıda yeni eğitim öğretim döneminde güvenlik için, ders saati içerisinde internet kafelere öğrenci alınmayacağı belirtildi.

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın başkanlığında yapılan toplantıya, İlçe Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Okul Müdürleri, İlgili Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

 

‘’TÜM OKULLARDA RİSK ANALİZİ YAPILACAK’’

 

Çerkezköy’de, Eğitim Öğretim konusunda yapılacak çalışmalara değinen Kaymakam Abban;“İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koordineli genelge yayınlandı. Bizler, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı ile beraber ortak çalışma yaparak tüm okullarımızda risk analizi yapacağız. Risk analizi neticesinde okullarımızı 1. Derece, 2. Derece ve 3. Derece Riskli Grubu şeklinde ele alacağız. Her okulumuzda kolluk kuvvetleri personelinden "Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi" görevlendireceğiz. Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi, birinci derecede öncelikli okullarda, sorumlu olduğu okul yöneticileri ile haftada bir, ikinci derece öncelikli okullarda 15 günde bir, üçüncü derece öncelikli okullarda ayda bir görüşme yapacak.” dedi.

 

‘’ÇOCUKLARA SİGARA, ALKOL, BALİ, TİNER SATAN İNSANLARA SIKI DENETİM UYGULANACAK’’

 

Okulla ilişkisi bulunmayan kişilerin, okul çevrelerinden uzaklaştırılarak, gerekiyorsa cezai işleme tabi tutulacaklarını belirten Kaymakam Abban;“Çocuklarımıza tek dal sigara, alkol, bali, tiner gibi insan sağlığını tehlikeye sokan maddelerin satışı sıkı denetlenecek ve aykırı hareket eden kişilere kesinlikle müsaade edilmeyecek. Gerekiyorsa cezai işlem uygulanacak. Eğitim-öğretimi olumsuz etkileyen metruk bina ve yapılar denetlenecek” diye konuştu.

 

‘’İNTERNET KAFELERE DERS SAATİ İÇERİSİNDE ÖĞRENCİ ALINMAYACAK!’’

 

Abban; “İnternet kafelerin ders saatlerinde öğrenci bulundurmaması ve ders saatleri dışında yaş sınırlamasına uymaları sağlanacak. Çocukların girmesinin yasak olduğu kafe, bar, kıraathane, kahvehane ve umuma açık yerlere öğrenciler alınmayacak. Park, bahçe gibi kamuya açık alanlarda öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunması amacıyla diğer kurumlarla koordineli Çocuk, Narkotik ve Asayiş ekiplerince denetimler arttırılacak” ifadelerini kullandı. Son olarak yeni eğitim-öğretim döneminde okullar bahçelerinde ve çevresindeki kameraların Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerine (KGYS) entegre edileceğini belirten Kaymakam Abban, öğrenci servislerinde de 15 gün geriye dönük ses ve görüntü kaydedebilen kamera sistemi ile donatılması zorunluluğunun getirildiğini de belirtti.

 

Haber / Hayrettin Barbaros ÜRKMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10