''Açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içeriz''

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 94. Yılı ülke genelinde olduğu gibi CHP Çerkezköy İlçe teşkilatı tarafından da törenle kutlandı.

Çerkezköy 10.09.2017 18:00:00 0

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, yaptığı basın açıklamasında, Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, kurucu ve ebedi liderimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir‘’diyerek önemini vurguladığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin, 94. Kuruluş yıl dönümü kutladı.

 

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ilçe yönetimi, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Can Avcılar ve partililerin yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve CHPli Belediye Meclisi üyeleri dün saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanın’daki Atatürk Anıtı önünde toplandı. İlçe Başkanı Engin Camcı anıta çelenk sunumu yaptı ve ardından Saygı duruşu ve hep bir ağızdan gür sesle İstiklal Marşı okundu. Daha sonra CHP Çerkezköy ilçe Başkanı Engin Camcı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Camcı, “Değerli belediye başkanımız ve saygı değer CHP’liler diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, kurucu ve ebedi liderimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyerek önemini vurguladığı partimizin, 94. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve Cumhuriyetin koruyucusu ve teminatıdır. Kurulduğu günden beri partimize yapılan her saldırı, aslında Cumhuriyet’e ve onun kurucu felsefesine yapılan saldırılardır. Partimizin üyesine kadar bizler, dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen, laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız. Çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümünü kutluyor, partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm partililerimizi saygı, minnet ve özlemle anıyorum” dedi. Başkan Engin Camcı’nın konuşmasının ardından partililer topluca ilçe teşkilatına giderek vatandaşların kutlamalarını kabul ettiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10