TOBB'dan Trakya çıkarması

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası açılış töreni düzenlendi. Düzenlenen ödül törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Tekirdağ Valisi Mehmet Cey

Çorlu 10.09.2017 17:44:00 0
TOBB

Düzenlenen ödül töreninde bir konuşma gerçekleştiren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi İsmail Güleroğlu odada kayıtlı toplam 7259 üye olduğunu ve bunların 855'inin sanayi kuruluşu olduğunu belirtti. Ülke ekonomisine büyük katkı sağladıklarını da ifade eden Güleroğlu, çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

ÇORLU'YA ÜNİVERSİTE KURMAK İÇİN DESTEK BEKLEMEKTEYİZ''

İsmail Güleroğlu’ndan sonra bir konuşma gerçekleştiren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Gönül konuşmasına, geçtiğimiz aylarda vefat eden eski Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün’ü rahmetle anarak başladı. Bu hareket katılanlar tarafndan da büyük bir alkışla karşılandı. Ardından konuşmasını devam ettiren Gönül; ''Son 45 yılda oda olarak gelişime ve büyümeye açık şekilde çalışmamız sayesinde bölgemizde büyük bir kalkınma meydana gelmiştir. Türkiye’nin Başkenti Ankara Sanayinin başkenti Çorlu. Bölgemize bir üniversite kurmak için destek beklemekteyiz. Şehrimizde eğitim ekonomi ve sosyal faaliyetleri kucaklayan bir üniversite olacaktır. Bu sayede ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Çorlu’da bulunan sanayinin eleman ihtiyacı bu şekilde karşılanacaktır. Sayın valimize milletvekilimize, büyükşehir belediye başkanımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızdan da bu konuda destek beklemekteyiz'' dedi.

 

''SALONA ENİS SÜLÜN'ÜN ADINI VERELİM''

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu; ''Her Çorlu’ya gelişimizde bir hayli çalışmaya vesile olduk 3. yıl önce geldiğimizde kredi fonumuzun aıçılışını gerçekleştirdik. Şimdi de Ticaret ve Sanayi odamızın modern binasında açılışı gerçekleştirdik. Hizmet binasının yapılmasında çok büyük emeği geçen Allahın rahmetine kavuşmuş olan Çorluya ve Odaya büyük emeği geçen Enis Sülün’ü rahmetle anıyorum. İş dünyasında ahde vefa çok önemlidir. Salondaki arkadaşlarımız da uygun görürse salonun adına Enis Sülün’ün adını verelim. Adını salonumuzda yaşatalım. Bu salonun bitmesi noktasında da İbrahim başkanımız talepte bulunmuştu. Odanın bitirilmesi için de görüşmelerimiz oldu. İnşallah eksiklerimizi gidereceğiz ve Enis başkanımızın ismini salonumuzda yaşatacağız'' dedi. 

''ÇORLU'YA ÜNİVERSİTE YAKIŞIR''

Hisarcıklıoğlu; ''Milletvekillerimiz odamızda başkanlık yapmış bulunmaktadır. Özlem hanımı başkanlığımızdan siyasete gönderdik. Çorlu Belediye Başkanımız ben ilk odalar ve borsalar birliği başkanlığı yaptığım sırada oda meclisinde yer alıyordu. Bu odanın yapılmasında emeği geçtiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Tekirdağ BŞB Albayrak taa Tekirdağ’dan geldi buranın açılışı için kensidisne teşekkür ediyoruz. Çorlu Türk sanayisinin lokomotidfi. Türkiyenin en büyük sanayi kuruluşu içinde 4. sırada. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu içerisinde Çorludan 19 sanayi kuruluşu var. Çorlu geleceği kucaklayan şehir.  Çorluya Üniversite yakışır açıklamasında bulundu.

 

''YASA DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİYOR''

''Burda üretiyoruz. Ama ne ihracatları ne vergileri bize yazılıyor. Yumurtayı burdan alıyorsa hizmetleri burdan alıyorsa katkıyı da buraya vermek lazım İhracat bize yazmıyor. Tekirdağ’a yazmıyor. İstanbula’a yazıyor. Bunun için yasa değişikliği gerekiyor. İhracatta vergi de nereye üretiliyorsa oraya yazılsın'' dedi.

 

Hizmet binasına gözümüz alıştı. 4 sene önce seçimler olduğu zaman Çorlu TSO nerde hizmet veriyordu. İş hanının üstünde. Çorlu’da yakışıyor muydu. Ama şimdi yakışır. Çok güzel bir hixzmet binamız oldu. Girerken dışarıda tabela gördük. Akredite oda yazıyordu. Akredite oda dünyada otellerde yıldızlama sistemi varsa odalarda da yıldızlama sistemiz var. Bundan önce hiçbir odamızda yıldız yoktu. Hepsi 0 yıldız dı. Bu dünyaya hizmet için odalar varsa bizim de yıldızlama sistemi vermemiz lazım. dedik ve geitrdik. Uluslararası Akredite sistemi geldi. 5 yıldızı aldı. PAriz Londra ile Çorlu eşit duruma geldi. Ben vermiyorum bu yıldızı Uluslararası Akredite kuruluşu veriyor. Her yıl da denetlemeye devam ediyor. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa standartlarında hizmet veren sanayi odası. Çorlu göç alan bir ilimiz bu konuda niteliksiz işgüçü çorlumuzda artıyor. Odamız bu konuya çözüm üretmiş. KSOGEBle birlikte uygulamalı girişimcilik eğitimi veriyor. Türkiye’de son yıllarda girişimcilerin yarısı çorludan çıkmış. Odamızda Arge bölümü kurmuş kosgebe ğprojesini takip ettirmiş. Ücretsiz eğitim veriyorlar. Çorlunun arge ve inovasyon sistemini arttırmaya yönelik hizmet veriyor. Mesleki yeterlilik konusunda yine ön planda çorlu var. Eğer yaptığınız iş tehlikeli ise mesleki yeterlilik belgesi almanız gerekiyor.ç Yanınızda çalışan kişinin belgesi yoksa 574 tl kişibaşı cezası var. Çorlu’da odada bu hizmet sınav yapıyor. Çok tehlikeli meslekte çalışan kardeşlerimiz varsa yğzde 19.5 daha az vergi ödeyeceksin 1 yıl boyunca. Eğer tecrübesiz hiç bilmeyen birini getirirseniz 5 yıl daha az vergi ödeyeceksin. Benim odalarım borsalarım üyelerine yönelik böyle hayırlı işler yapıyorlar. İbrahim gönül soyadı gibi kendisi de ödül adamı. Enis kardeşimden aldığı hizmeti kendisi de devam ettirdi.

''MERKEZ BANKASINI BİNAMIZIN ALTINA GETİRİN BİR DEĞİL ÜÇ ÜNİVERSİTE KURALIM''

''Okul meselesine gelirsek, Merkez bankası bizim binamızın altında değil. Milletvekillerim merkez bankasını bizişm binanın altına getirsin 1 değil üç okul da yaparız. 81 ile okul sözümğüz vardı. Milli eğitimle protokol imzalıyoruz. inşallah onu da bitireceğiz. Allah izin verirse 276 ilçemize de okul yapmayı istiyoruz. Bu kapsamda Çorlu ön sırada. Çorluya da meslek yüksekokulu yakışır'' dedi.

''DÜNYA REKORU KIRDIK''

''Son bir yıldır ülkemizin başına gelenler hiçbir ülkenin başına gelmedi. Aklımızda sadece darbeye teşebbüs kalmış olabilri. Ama sonrasında çok badireler atlattık. Bu başka ülkenin başına gelse yılkılır giderdi. Ülkemizin başına bu gelemedi. Ekonomimiz büyük darbe gördü. Onu da başımızda attık. İstihdamda dünya şampiyonuyuz. İstihdam üzerindeki vergi yüklerinden çok şikayetçiyiz dedik. Cumhurbaşkanı da siz de bana yardımvcı olun dedi. Karşılıklı 365 oda borsa başkanımızla konuşuyoruz. Dedi ki her üye en az bir adamı işe alacak dedi. 1 yıl boyunca. Odaadan alkış koptu. Biz de dedik ki cumhurbaşkanım bunlar alkışladığına göre söz vermek bana kaldı. Biz de 2. ayda sözü verdik. 6. ay sonu Cumhurbaşkanımızın açıklaması toplam üye 1 milyon 500 bin toplam işe başlayan kişi sayısı 1 milyon 600 bin. Bu dünyada bir rekor. Karşılığında bize ülkemiz verdi. 3 ay boyunca maaşını devlet ödüyor. Bize verilen bu biz de karşılığını verdik'' ifadelerini kullandı.

''HALK KONUŞURSA BİZ DE DESTEĞİMİZİ VERİRİZ''

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; ''Sayın başkanım siz şu cümleyi kurdunuz. takipçisi olacağız. Dediniz ki Çorlu çok değerli bir ilimiz dediniz. Devlet adamlığı ciddi iştir. Bu anlattıklarınızla artık çorlu kabına sığlmıyor. Çorlu il olmak istiyor. Herhalde siz de bunu bir yerden duydunuz biz müjde verdiniz. İnşallah çorlu il olduğıunda size teşekkür edeceğim'' açıklamasını yaptı. Ardından söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, '' Çorlu bir il büyüklüğünde yaptığı iş itibariyle. Ama karar verici ben değilim. Geçmişte hata yaptılar halkın idaresinin üstünde ghüç belirlendi. Halkta burda. Eğer halk iradeyi ortaya koyar konuşurlarsa biz de desteğimizi veriyoruz'' dedi.

KÖPRÜLÜ'DEN PARTİSİ ADINA AÇIK DESTEK

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü;''Önemli olan STK’ların hangisinde bulursanız bulunun önemli olan ülkemiizin gelişimi için çalışmak. Tabşki ÖNceliğimiz teknolojinin büyümesi sanayinin gelişmesi, Birkaç husus var. Tekirdağ Büyükşehir Belediye oldı-u. Olduktan sonra vergi dairelerinin Çerkezköy ve Çorlu’dan alındı. Üretim burada yapılıyor vergi İstanbul’a ödeniyor. Bu konuda bir düzenleme yapılırsa biz de parti olarak destek veririz. 

ALBAYRAK KONUŞMA YAPMADI

Ardından konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; ''Ben ödün almaya hak kazanan tüm sanayivilerimize devletimiz adına teşekkür ediyorum. Çorlu gerçekten önemli bir şehrimiz. 250 binin üzerinde nüfusuyla gerçekten ülke ekonomisine katkı sağlayan güzide bir ilçemiz. Çorluya yapılan her yatırım çok kutsaldır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoru. Bu binanın yapımında emeği geçen başta rahmetli başkanımız Enis Sülün olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Hizmet sunumunda gerçekten dünya kalitesini kanıtlanış bir oda. Böyle bir odaya da böyle güzel bir bina yakışırdı.’’ dedi. Ardından sahneye çağrılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, protokol sırasında yanlışlık yapıldığını belirterek, ''Ben validen sonra konuşmam'' dedi. sahneyi terk etti. Sonrasında vergi rekortmenlerine ödüllerin verilmesiyle birlikte tören son buldu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10