TOBB'un talebine hükümet ve muhalefetten yeşil ışık

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda önceki gün açılış ve ödül töreni düzenlendi.

Çorlu 12.09.2017 00:18:00 0
TOBB

Ödül töreninde bir konuşma gerçekleştiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, vergiye yeni bir düzenleme getirilerek yasa değişikliği yapılması gerektiğini belirtti. Hisarcıklıoğlu; ‘’Tekirdağ, sanayisi ile Türkiye’nin ekonomisine büyük katkı sağlayan bir şehrimiz. Fakat vergi düzenlemesi konusunda yaşanan bir aksaklıktan dolayı Tekirdağ hak ettiği değeri görmüyor. Burada üretilen bir ürün vergisini genel merkez İstanbul’da olduğu için İstanbul’a vergi ödüyor. Burada yasa düzenlemesi şart. Bir ürün hangi şehirde üretiliyorsa verginin de o şehre yazılması gerekiyor’’ dedi. Sonrasında bir konuşma gerçekleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de böyle bir konuda yasa düzenlemesi olursa destek vereceklerini belirtti.

 

Düzenlenen ödül törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Oda üyeleri ve basın mensupları katıldı.

 

ÇORLU'YA ÜNİVERSİTE KURMAK İÇİN DESTEK BEKLEMEKTEYİZ''

 

İsmail Güleroğlu’ndan sonra bir konuşma gerçekleştiren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Gönül konuşmasına, geçtiğimiz aylarda vefat eden eski Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün’ü rahmetle anarak başladı. Bu hareket katılanlar tarafından da büyük bir alkışla karşılandı. Ardından konuşmasını devam ettiren Gönül; ''Son 4 yılda oda olarak gelişime ve büyümeye açık şekilde çalışmamız sayesinde bölgemizde büyük bir kalkınma meydana gelmiştir. Türkiye’nin Başkenti Ankara Sanayinin başkenti Çorlu. Bölgemize bir üniversite kurmak için destek beklemekteyiz. Şehrimizde eğitim ekonomi ve sosyal faaliyetleri kucaklayan bir üniversite olacaktır. Bu sayede ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Çorlu’da bulunan sanayinin eleman ihtiyacı bu şekilde karşılanacaktır. Sayın valimize milletvekilimize, büyükşehir belediye başkanımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızdan da bu konuda destek beklemekteyiz'' dedi.

 

''SALONA ENİS SÜLÜN'ÜN ADINI VERELİM''

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu; ‘’Hizmet binasının yapılmasında çok büyük emeği geçen Allah’ın rahmetine kavuşmuş olan Çorlu’ya ve Odaya büyük emeği geçen Enis Sülün’ü rahmetle anıyorum. İş dünyasında ahde vefa çok önemlidir. Salondaki arkadaşlarımız da uygun görürse salonun adına Enis Sülün’ün adını verelim. Adını salonumuzda yaşatalım'' dedi.

 

''ÇORLU'YA ÜNİVERSİTE YAKIŞIR''

 

Hisarcıklıoğlu; ''Çorlu Türk sanayisinin lokomotifi. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu içinde 4. sırada. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu içerisinde Çorludan 19 sanayi kuruluşu var. Çorlu geleceği kucaklayan şehir.  Çorlu’ya Üniversite yakışır’’ açıklamasında bulundu.

 

''YASA DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİYOR''

 

''Burada üretiyoruz. Ama ne ihracatları ne vergileri bize yazılıyor. Yumurtayı buradan alıyorsa hizmetleri buradan alıyorsa katkıyı da buraya vermek lazım İhracat bize yazmıyor. Tekirdağ’a yazmıyor. İstanbul’a yazıyor. Bunun için yasa değişikliği gerekiyor. İhracatta vergi de nereye üretiliyorsa oraya yazılsın'' dedi.

 

‘’GİRİŞİMCİLERİN YARISI ÇORLU’DAN ÇIKTI’’

 

Hisarcıklıoğlu; ‘’Türkiye’de son yıllarda girişimcilerin yarısı Çorludan çıkmış. Odamızda Arge bölümü kurmuş KOSGEB’e projesini kabul ettirmiş. Ücretsiz eğitim veriyorlar. Çorlunun ARGE ve inovasyon sistemini arttırmaya yönelik hizmet veriyor. Mesleki yeterlilik konusunda yine ön planda Çorlu var. Eğer yaptığınız iş tehlikeli ise mesleki yeterlilik belgesi almanız gerekiyor. Yanınızda çalışan kişinin belgesi yoksa 574 TL kişi başı cezası var. Çorlu’da odada bu hizmet sınav yapıyor. Çok tehlikeli meslekte çalışan kardeşlerimiz varsa yüzde 19.5 daha az vergi ödeyeceksin 1 yıl boyunca. Eğer tecrübesiz hiç bilmeyen birini getirirseniz 5 yıl daha az vergi ödeyeceksin. Benim odalarım borsalarım üyelerine yönelik böyle hayırlı işler yapıyorlar. İbrahim gönül soyadı gibi kendisi de gönül adamı. Enis kardeşimden aldığı hizmeti kendisi de devam ettirdi’’ açıklamasını yaptı.

 

''MERKEZ BANKASINI BİNAMIZIN ALTINA GETİRİN BİR DEĞİL ÜÇ ÜNİVERSİTE KURALIM''

 

''Okul meselesine gelirsek, Merkez bankası bizim binamızın altında değil. Milletvekillerim merkez bankasını bizim binanın altına getirsin 1 değil üç okul da yaparız. 81 ile okul sözümüz vardı. Milli eğitimle protokol imzalıyoruz. inşallah onu da bitireceğiz. Allah izin verirse 276 ilçemize de okul yapmayı istiyoruz. Bu kapsamda Çorlu ön sırada. Çorluya da meslek yüksekokulu yakışır'' dedi.

 

''DÜNYA REKORU KIRDIK''

 

''Son bir yıldır ülkemizin başına gelenler hiçbir ülkenin başına gelmedi. Aklımızda sadece darbeye teşebbüs kalmış olabilir. Ama sonrasında çok badireler atlattık. Bu başka ülkenin başına gelse yıkılır giderdi. Ülkemizin başına bu gelemedi. Ekonomimiz büyük darbe gördü. Onu da başımızda attık. İstihdamda dünya şampiyonuyuz. İstihdam üzerindeki vergi yüklerinden çok şikayetçiyiz dedik. Cumhurbaşkanı da siz de bana yardımcı olun dedi. Karşılıklı 365 oda borsa başkanımızla konuşuyoruz. Dedi ki her üye en az bir adamı işe alacak dedi. 1 yıl boyunca. Odadan alkış koptu. Biz de dedik ki cumhurbaşkanım bunlar alkışladığına göre söz vermek bana kaldı. Biz de 2. ayda sözü verdik. 6. ay sonu Cumhurbaşkanımızın açıklaması toplam üye 1 milyon 500 bin toplam işe başlayan kişi sayısı 1 milyon 600 bin. Bu dünyada bir rekor. Karşılığında bize ülkemiz verdi. 3 ay boyunca maaşını devlet ödüyor. Bize verilen bu biz de karşılığını verdik'' ifadelerini kullandı.

 

''HALK KONUŞURSA BİZ DE DESTEĞİMİZİ VERİRİZ''

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; ''Sayın başkanım siz şu cümleyi kurdunuz. takipçisi olacağız. Dediniz ki Çorlu çok değerli bir ilimiz dediniz. Devlet adamlığı ciddi iştir. Bu anlattıklarınızla artık çorlu kabına sığmıyor. Çorlu il olmak istiyor. Herhalde siz de bunu bir yerden duydunuz biz müjde verdiniz. İnşallah çorlu il olduğunda size teşekkür edeceğim'' açıklamasını yaptı. Ardından söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, '' Çorlu bir il büyüklüğünde yaptığı iş itibariyle. Ama karar verici ben değilim. Geçmişte hata yaptılar halkın idaresinin üstünde güç belirlendi. Halkta burada. Eğer halk iradeyi ortaya koyar konuşurlarsa biz de desteğimizi veriyoruz'' dedi.

 

KÖPRÜLÜ'DEN PARTİSİ ADINA AÇIK DESTEK

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü;''Önemli olan STK’ların hangisinde bulursanız bulunun önemli olan ülkemizin gelişimi için çalışmak. Tabi ki önceliğimiz teknolojinin büyümesi sanayinin gelişmesi, Birkaç husus var. Tekirdağ Büyükşehir Belediye oldu. Olduktan sonra vergi dairelerinin Çerkezköy ve Çorlu’dan alındı. Üretim burada yapılıyor vergi İstanbul’a ödeniyor. Bu konuda bir düzenleme yapılırsa biz de parti olarak destek veririz.

 

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

2014 yılında temellerini attığımız Çorlu TSO Yeni Hizmet Binası'nın açılışını gerçekleştirmenin sevinci içerisindeyiz diyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün; "Bu binanın temelinin atılmasında ruhsatının alınmasında ve hizmete kazandırılmasında rol oynayan herkese çok teşekkür ederim. Vergi ödülü alacak iş adamlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

 

ALBAYRAK KONUŞMA YAPMADI

 

Ardından konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; ''Ben ödün almaya hak kazanan tüm sanayicilerimize devletimiz adına teşekkür ediyorum. Çorlu gerçekten önemli bir şehrimiz. 250 binin üzerinde nüfusuyla gerçekten ülke ekonomisine katkı sağlayan güzide bir ilçemiz. Çorluya yapılan her yatırım çok kutsaldır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Bu binanın yapımında emeği geçen başta rahmetli başkanımız Enis Sülün olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Hizmet sunumunda gerçekten dünya kalitesini kanıtlanış bir oda. Böyle bir odaya da böyle güzel bir bina yakışırdı.’’ dedi. Ardından sahneye çağrılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, protokol sırasında yanlışlık yapıldığını belirterek, ''Ben validen sonra konuşmam'' dedi. sahneyi terk etti. Sonrasında vergi rekortmenlerine ödüllerin verilmesiyle birlikte tören son buldu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10