''Müfredat değişikliği ideolojik bir dayatmadır''

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Milli Eğitim Bakanlığının 11 ve 12. Sınıflarda okutulmak üzere hazırlattığı "Hz. Muhammed'in Hayatı" ders programında kad?

Tekirdağ 12.09.2017 22:40:00 0

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş’un bu yanlışı sahiplendiğini ifade eden Yüceer, “laik eğitim sisteminin içini boşaltan bu uygulamaların masum birer yanlış olduğunu düşünmüyorum. Amaçlı, hedefli, laiklik karşıtı bir eğitim sistemi kurulmak isteniyor” dedi

 

Kadınların aleyhine hükümler olduğu için Türk Medeni Kanununun 2001 yılında değiştirildiğini hatırlatan Yüceer, “eski Medeni Kanunda bile itaat sözcüğü geçmezken, küçük yaşta evliliklerin önlenmesi için uluslararası sözleşmeler imzalanmışken ders programlarına bu ifadelerin konulması tam bir geriye gidiştir” dedi.

 

KADINLARI İKİNCİ SINIFTAN SAYAN İFADELER DERS PROGRAMINA KONULDU

 

Eğitimde cinsiyet eşitliğinin sağlanması için öğretim programları, ders kitapları ve eğitim materyallerinin içeriklerinden ayıklamaların yapıldığı günlerden, kadınları ikinci sınıf sayan, ayrımcı ifadelerin bile isteye ders programlarına konulduğu günlere doğru bir değişim yaşandığını belirten Yüceer, “Bu eğitim öğretim yılında yapılan müfredat değişiklikleri yalnızca cinsiyet eşitliği açısından zararlı değil, neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Yapılan müfredat değişiklikleri muhakkak iptal edilmeli” dedi.

 

‘’GELECEK KUŞAKLARA BÜYÜK BİR KÖTÜLÜK YAPILIYOR’’

 

Çocuklarımızın aklın ve bilimin ışığında kendilerini gerçekleştirebilecekleri, eşit, özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlayacakları, çok yönlü ve kendilerini geliştirebilecekleri, çağdaş bir eğitim alması gerekirken Bakanlığın akılcılıktan uzak ve çağdışı ideolojik bir eğitim dayatması içinde olduğunu vurgulayan Yüceer, “laik, bilimsel ve eşitlikçi bir eğitim talebini görmezden gelen Milli Eğitim Bakanlığı ideolojik bir sistem dayatarak gelecek kuşaklara büyük bir kötülük yapıyor” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10