Servişçiler kontak kapatmaya hazırlanıyor

Tekirdağ Servisçiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aşkın Gündoğdu başkanlığında toplanan Çorlu ve Çerkezköy servisçileri düzenledikleri basın toplantısında sorunlarını dile getirdi

Tekirdağ 12.09.2017 22:55:00 0
Servişçiler kontak kapatmaya hazırlanıyor

Bölgesellikten, korsan servislere kadar birçok konunun görüşüldüğü toplantıda, Çerkezköy ve Çorlu’da bulunan servisçiler arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla çalışma gerçekleştireceklerini ifade ettiler. Öncelik olarak ön tepki oluşturmak adına, ileri bir tarihte basın açıklaması yapacaklarını belirttiler. Sorunları çözülmediği takdirde kontak kapatacaklarını da ifade eden servisçiler 150 araçla birlikte tepkilerini dile getireceklerini belirttiler.

 

‘’ÖNCELİK OLARAK KENDİ ARAMIZDA BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLAMALIYIZ’’

 

Sorunların çözümlenmesinde birinci öncelik olarak kendi içlerinde birlik beraberliğin sağlanması gerektiğini ifade eden Tekirdağ Servisçiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aşkın Gündoğdu, ‘’Servisçi büyük bir güçtür. Eğer o gücün kıymetini bilir ve gerektiği gibi kullanırsak başaramayacağımız hiçbir güç yoktur’’ diyerek, servisçiler arasında dayanışma olması gerektiğini ifade etti.

 

GEREKLİ DENETİMLER ARTTIRILMALI

 

Öncelikli konularının arasında bölgesellik kuralına uyulmaması olduğunu ifade eden servisçiler, ‘’Bize verilen kararda Çerkezköy’de taşıma belgesi olmayan servişçilerin, burada servis taşıyıcılığı hizmeti yapamayacağı yazıyor. Ama başka bölgeden servisçiler burada kafalarına göre taşıma hizmeti yapıyorlar. Gerekli denetim yok. Uygulama yok. Burada olan biz servisçilere oluyor. Sorunlarımızı, ilgili makamlara iletiyoruz. Fakat sorunların çözümü konusunda gerekli denetimler uygulanmayarak, biz servisçiler mağdur durumuna düşürülüyor. Bu sorunun kesinlikle çözülmesi gerekiyor. İlgili denetimler yapılmalı ve cezai yaptırımlar uygulanmalıdır’’ açıklamasında bulundular.

 

UKOME’NİN VERDİĞİ ÜCRET TARİFESİNİN ALTINDA FİYAT ÇEKİYORLAR

 

İkinci en önemli konunun da UKOME’nin verdiği rayiç bedellere uymayarak, firmalara düşük fiyattan servis çekildiğini ifade eden servisçiler, kendi aralarında da firmalara düşük fiyattan servis çeken arkadaşların olduğunu belirttiler. En büyük sorunlarından birinin de korsan servisçiler olduğunu belirten servisçiler, ‘’Yetkili belgesi olmadan firmalara teklifte bulunan korsan servisçiler, bizim işlerimize taş koyuyor. Biz ekmeğimizi servisten kazanan insanlarız. Bunun için gerekli prosedür neyse onu uyguluyoruz. Ama öbür taraftan baktığınızda arabası olan SRC belgesi olan başka bir kişi, ‘servisçilikle hiç alakası olmayan kişiler’ firmalara düşük fiyattan teklifte bulunarak, UKOME’nin verdiği kararı ayaklar altına alıyorlar. Ulaşım Koordinasyon ve Dairesi Başkanlığı’nın verdiği karara uymayarak, ayaklar altına alıyorlar. Bize verdiği kararda 0-10 km mesafeye 50 TL fiyat tarifesi belirlerken korsan servisçiler ve bizim kendi aramızdaki servisçiler bu mesafeye daha az fiyata çalışıyorlar. Ve biz iş yapamıyoruz. UKOME’nin verdiği kararı hiçe sayıyorlar. Ve bölgesellikte olduğu gibi bunda da hiçbir denetim uygulanmıyor. Ve yine biz servisçiler mağdur duruma düşüyoruz. Bunun da tıpkı bölgesellikte olduğu gibi önüne geçilmesi gerekiyor’’ açıklamalarında bulundular.

 

Servis şoförlerinin sıkıntılarının çözüme kavuşturulması konusunda, gerekli makamlara ulaşmak için eylem yapacaklarını ifade eden Başkan Aşkın Gündoğdu, şuan tarih belirleme aşamasında olduklarını ve diğer servisçi arkadaşlara ulaşarak, ses getirecek bir eylemde bulunacaklarını ifade etti. Eylemin birlik ve beraberliğin sağlanması için olduğunu belirten Gündoğdu, basın açıklamasında bulunarak, sorunlarını dile getireceklerini de söyledi. Toplantıda bulunan servisçilere de çağrıda bulunan Gündoğdu, burada konuşulanların lafta kalmaması için ses getirecek bir dayanışma günü oluşturulması gerektiğini belirtti.

 

150 ARAÇLA KONTAK KAPATMAYA HAZIRLANIYORLAR

 

Ön tepki olarak yapacakları eylemde dile getirdikleri sorunların çözüme kavuşturulmaması halinde işi kontak kapatmaya kadar götüreceklerini de belirten Gündoğdu, servisçilerin büyük bir güç olduğunu ve bu gücü gerekli şekilde kullandıklarında sorunların çözüme kavuşturulabileceğini de söyledi. Gündoğdu; ‘’Biz ön tepki olarak bir basın açıklamasında bulunacağız. Bu basın açıklamasında daha çok servisçi arkadaşlarımız arasında birlik beraberliği sağlamak için olacak. Kendi aramızda birlik ve beraberliği sağladığımızda, sorunlarımızın çözüleceğine inanıyorum. Basın kanalıyla sorunlarımızı gerekli makamlara iletme yoluna gideceğiz. Fakat sorunlarımız çözüme kavuşturulmaz ise işimizi kontak kapatmaya kadar götüreceğiz. Şuan burada olan arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde 100 araçla kontak kapatmaya gitme yoluna gideceğimizi ifade ettik. Diğer servisçilerle de görüşüp, yaklaşık 150 araçla birlikte kontak kapatacağız’’ açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Hayrettin Barbaros ÜRKMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10