Tarihi toplantı bugün!

Kültürel ve sanatsal alanda birçok etkinliğe imza atan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü eğitim konusunda da son derece önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Çerkezköy 13.09.2017 17:21:00 0
Tarihi toplantı bugün!

Tekirdağ Valiliği'nin koordinatörlüğünde bugün saat 09.30'da başlayacak Sektör-Eğitim iş birliği toplantısına birçok üst düzey sektör yöneticisi ve eğitimciler katılacakken, Tekirdağ'daki kalifiye eleman eksikliğini gidermek ve mesleki eğitimi geliştirmek amaçlanıyor.

 

GENİŞ KAPSAMLI KATILIM BEKLENİYOR

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve sektör çalışanlarının bir araya getirildiği tarihi toplantıya Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ev sahipliği yapacak. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay'ın katılacağı toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Namık Kemal Üniversitesi yetkilileri, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Tekirdağ Ticaret İl Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri, Tekirdağ, Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Malkara TSO Başkanlıkları, Tekirdağ ESO, KOSGEB ve Tekirdağ'da kurulu bulunan 13 OSB Müdürlüğü yetkilileri ve katılacak.

 

YÖNETİCİLER KONUŞMA YAPACAK

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile saat 09.30'da başlayacak toplantıda sırasıyla Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan konuşma yapacak. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay'ın konuşmasının ardından ise okul yöneticileri ile soru cevap şeklinde toplantı ilerleyecekken, toplantı sonrası Özel Çerkezköy OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki Teknik Eğitim Merkezi ziyaret edilecek.

 

SANAYİ VE EĞİTİM CAMİASI İSTİŞAREDE BULUNACAK

 

Çerkezköy OSB'nin ev sahipliğinde yapılacak olan "Eğitimden Üretime Sektö ve Eğitim İşbirliği" kapsamında düzenlenecek toplantıda, mesleki eğitim paydaşlarının ve sanayi kuruluşlarının yetkilileri ve temsilcileriyle görüşülecek, Tekirdağ'daki okullarda mesleki eğitimin geliştirilmesi için sektörün ve mesleki eğitim paydaşlarının Milli Eğitim Bakanlığından ve meslek liselerinden beklentileri konusunda bilgi almak ve bakanlığın uyguladığı yeniliklerden haberdar etmek için bir araya gelinecek.

 

MESLEKİ KALİFİYE ELEMAN SORUNUNA ÇÖZÜM ARANIYOR

 

Her yıl sanayisi hızla gelişen, 12 Organize Sanayi Bölgesi ve 1 Avrupa Serbest Bölgesi ile 50 ve üzeri işçi çalıştıran 570 işletmenin bulunduğu Tekirdağ'da bunlara bağlı olarak her yıl il nüfusu da 30-35 bin civarında artış gösterirken, büyük küçük tüm işletmelerde meslek elemanı ihtiyacı artıyor. Bunun yanı sıra bu yıl Tekirdağ'da bulunan 36 resmi meslek lisesinde 17 bin 572 öğrenci bulunurken, 6 özel meslek lisesinde ise 2 bin 104 öğrenci eğitim görüyor. Her yıl göç alan Tekirdağ'da öğrenci sayısı da artarken, geçtiğimiz yıllara göre meslek lisesinde eğitim öğretim gören öğrencilerin sayısında meydana gelen düşüş ise meslek liselerine olan ilginin azaldığına işaret ediyor. Durumun farkında olan yöneticiler ise yarın düzenlenecek toplantıda bu durumu masaya yatıracak. Ayrıca düzenlenecek toplantı ile mesleki eğitimi geliştirmek ve okullardaki sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte elemanlar yetiştirilmesini sağlamak amaçlanıyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10