Habere cevap Tever'den geldi

Gazetemizde geçtiğimiz günlerde 'Çerkezköy TSO'da seçim heyecanı' başlıklı haberde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Dursun Ali Tever'in mevcut başkan Süleyman Kozuva karşısında 10

Çerkezköy 14.09.2017 19:49:00 0
Habere cevap Tever

Söz konusu haberde Kozuva karşısında 10-0'lık yenilgi aldığı yönünde yer alan cümleye tepki gösteren Tever, yazılı açıklama yaptı.

 

10-0'LIK SKORA ALINGANLIK GÖSTERDİ

 

Çerkezköy TSO'da 2013 yılında yapılan seçimde mevcut Başkan Süleyman Kozuva karşısında seçimi kaybeden geçmiş dönem ÇTSO Başkanı Dursun Ali Tever, geçtiğimiz gün gazetemizde yer alan habere istinaden yazılı açıklama yaptı. Bahse konu haberde yer alan '10-0' skoruna ısrarla değinildiğini ifade eden Tever, yaptığı açıklamada, "12 senelik ÇTSO oda geçmişi ve 4 sene başkanlık görevlerinde bulundum.2009-2013 yılları arasında vazife aldığım süre baz alınacak olursa, eksi bakiyesi bulunan, sanayicilerden fazla para alınan, usulsüz işlem yapılan, odanın prestijini etkileyen tüm unsurları ortadan kaldırarak, eksi 500 bin TL borçla devraldığım Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı görev aldığım 4 sene sonunda 1 milyon 650 bin TL bakiye ile tertemiz bir şekilde devrettim" ifadelerini kullandı.

 

MEVCUT YÖNETİMİ ÇESİAD İLE İLİŞKİLENDİRDİ

 

2013 yılında yapılan ÇTSO seçimlerinde karşı tarafı 'ÇESİAD' tarafı olarak nitelendiren Tever, Çerkezköy TSO Meclisi'nde yer alan üyelerin ise ÇESİAD ile bağlantılı olduklarını ifade etti. Tever, geçmiş dönem Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in de 2013 yılında yapılan ÇTSO Başkanlığı seçim çalışmalarında Kozuva ve grubunu himaye ettiğini iddia etti.

 

ADAY OLMAKTAN VAZGEÇTİ

 

Tever, yapılacak olan Çerkezköy TSO seçimlerine yeniden adaylığını koymayı düşündüğünü, fakat Tekirdağ Sanayi Odası'nın kuruluşuna destek verdiğini ve gelinen son nokta itibariyle Tekirdağ Sanayi Odası'nın kurulma aşamasında olduğu için bu kararından vazgeçtiğini ifade etti.

 

YAŞANANLARI ETİK BULMADIĞINI İFADE ETTİ

 

1 Ekim'de yapılacak olan Çerkezköy TSO seçimlerinin kısa bir sürede organize edildiğini ifade eden Tever, bu durumu 'yakıştıramadığını' dile getirirken, geçtiğimiz gün ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz'ın 'Odadan listeleri alamadık ve zorluk gösterdiler' yönündeki demeçleri üzerine Rahmi Yılmaz'ın da iddia ettiği engellemeleri etik bulmadığını ifade etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10