Lise öğrencisine 200 fidanlık ceza

Geçtiğimiz yıl öğretmeni D.B'ye hakaret edip, darp etmeye yeltenen öğrencisi E.İ.S'den şikayetçi olan öğretmeninin haklı ve ısrarlı tutumu öğrencisi E.İ.S'nin farklı bir ceza almasını sağla

Tekirdağ 14.09.2017 19:50:00 0
Lise öğrencisine 200 fidanlık ceza

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında meydana gelen olayda, öğretmenine hakaretle birlikte tehdit etmesi sonucu açılan soruşturmayı yürüten Çerkezköy Cumhuriuyet Savcılığı, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren, 'suçtan mağdur olan kişinin suç şüphelisi ile anlaşması sonucunda ceza yargılamasının sona ermesini' içeren uzlaşma yasası kapsamında bahse konu şikayet dosyasını Çerkezköy'de yetkili uzlaştırmacıya sevk etti.

 

UZLAŞI KANUNU DEVREYE GİRDİ

 

Mağdur öğretmen, sanık öğrenci ve uzlaşmacının uzlaşır tavrı ders niteliğinde oldu. Genç lise öğrencisinin para ya da hapis cezası alması yerine farklı bir yolu tercih eden mağdur öğretmen, cezanın ortadan kalkabilmesi için uzlaşmayı bir şartla kabul etti. Öğrencisine farklı bir ceza vermek isteyen mağdur öğretmen, öğrencisinin 200 fidan dikmesini uzlaşıcıya iletti. Şartı kabul eden sanık öğrenci E.İ.S, ilk olarak 200 fidanın ücretini Lüleburgaz Orman Fidanlık Müdürlüğü'ne yatırdı, daha sonra aldığı makbuzu Tekirdağ Orman ve Fidanlık Müdürlüğü'ne teslim etti. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Selçuk Akman tarafından, uzlaşı kanunu gereğince koğuşturmaya yer olmadığına dair karar verilirken, dava kapatıldı; darp ve hakarete uğrayan bayan öğretmen ise öğrencisi E.İ.S'yi böylelikle 2 kez cezalandırmış oldu. Genç kız adli ve idari ceza almaktan kurtulurken, doğa da 200 fidanla buluşmuş oldu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10