''SATRANÇ SEVERLER SOKAKTA BİR ARAYA GELDİ''

Türkiye Satranç Federasyonu'nun desteğiyle satrancı sokaklara taşıyarak uyguladığı proje Çerkezköy'den sonra Marmaraereğlisi'nde de devam etti.

17.09.2017 22:00:00 0

Her yıl okulların açılmasına bir hafta kala hayata geçmesi planlanan "Sokakta Satranç Var!" isimli proje Çerkezköy’den sonra Marmaraereğlisi’nin de sokaklarında satranç oynanmaya başlandı. Bu yılda üçüncüsü düzenlenen “Sokakta Satranç Var” projesi Marmaraereğlisi Satranç Gönüllüleri tarafından, Marmaraereğlisi Sahil Caddesinde gerçekleştirildi.

 

‘’SATRANCI DAHA GÖRÜNÜR HALE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ’’

 

Proje hakkında açıklamalarda bulunan TSF Tekirdağ İl temsilcisi Aylin Aydoğdu ve TSF Marmaraereğlisi İlçe temsilcisi Gökhan Eşmebaşı, “Öncelikle Satranç sporuna büyük destek veren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’na sonsuz teşekkür ediyoruz. Federasyonumuzun ülke genelinde gerçekleştirdiği bu projeyle Satrancı daha görünür hale getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

 

‘’DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK’’

 

Belediye Başkan yardımcımız İrfan Tütün'de Satrancın çocuklar üzerindeki önemine değinerek, “Satranç sporuna olan ilgiyi artırmaya yönelik hayata geçirilen proje dolayısıyla Türkiye Satranç Federasyonu’nu tebrik ediyorum. Marmaraereğlisi Belediyesi olarak bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Satranç sporuna desteğimiz devam edecek. Türkiye Satranç Federasyonunun bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Bu Sokakta Satranç Var” projesine Marmaraereğlisi Belediyesi olarak katkıda bulunup çocuklarımızla Sahil caddemizde bir araya geldik. Satranç her yerde oynanana bileceği gibi kötü alışkanlıklar edinilmesine de engel olur. Her anne ve baba çocuğunun bedensel, zihinsel ve duygusal olarak gelişmesini ister. Bu nedenle pek çok anne ve baba çocuğunu sportif bir aktivite'ye veya sosyal bir etkinliğe gönderir. Buradaki amaç çocuğun gelişimi yanında çevresini daha iyi tanıması, daha iyi iletişim kurması ve sosyal yönünü daha fazla geliştirmesidir. Ben Belediye Başkanımız İbrahim Uyan adına İlçemizde bu etkinliği düzenleyen Türkiye Satranç Federasyonu yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. "Sokakta Satranç var" etkinliğine katılan her yaştan vatandaşlarımıza Belediye Başkanımız İbrahim Uyan'ın hediyesi Satranç takımı hediye edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10